Yhteystiedot Rauma-Info Haku Palvelut Hallinto Pöytäkirjat Linkit Palaute
 

Huvia & hyötyä

Avoimet työpaikat

Kaavoitus

Kartat

Kaupunginteatteri

Kaupunki tiedottaa

Kirjasto

Matkailu

Rakentaminen

Tarjouspyynnöt

Tiedotuslehdet
 

Sähköiset palvelut

Kuntalaisaloite

Kysymystori

Lomakepalvelu

Palautteet

Päivähoitohakemus

Pöytäkirjat

Valtuuston kokoukset

Lisää sähköisiä...

  Ajankohtaista

Nyt keskustellaan yleiskaavasta

Rauman kaupunki on avannut raumalaisille uuden vaikuttamiskanavan. Vetovoimaprojektin yhteydessä tutuksi tullut Kehittämisfoorumi on jalostunut entistä vuorovaikutteisemmaksi sosiaalisen median vaikuttamiskanavaksi, jossa keskustellaan Rauman kehittämisestä. Verkkokeskustelu avataan 3.3. ja ensimmäisenä aiheena on Rauman yleiskaava.
Kaupunki haluaa lisätä raumalaisten osallistumista ja koko Rauma-yhteisön vuoropuhelua kotikaupungin kehittämisasioissa. Yleiskaavakeskustelulla testataan foorumin toimivuutta ja raumalaisten halua verkkokeskusteluun. Jos kokeilu onnistuu ja keskustelu on aktiivista ja rakentavaa, pääsevät raumalaiset jatkossakin entistä paremmin vaikuttamaan kaupunkinsa kehittämiseen omalla sosiaalisen median foorumilla ja ehdottamaan keskustelun aiheita. Aiheiden yhteisenä nimittäjänä on Rauman kehittäminen.

Kaupungin kaavoitusjohtaja Juha Eskolinin mukaan keskustelun tulokset huomioidaan yleiskaavatyössä vaikka verkkokeskustelu onkin luonteeltaan epävirallista vaikuttamista. Verkkokeskusteluun voi ottaa osaa 17.3. saakka.

Perinteisen virallisen kannanoton yleiskaavasta voi tehdä lähettämällä kirjallisen mielipiteen viimeistään 13.4. klo 15.00 mennessä osoitteeseen Yhteispalvelupiste Pyyrman, Valtakatu 2, 26100 Rauma tai sähköisesti www.rauma.fi/palauteyleiskaava.asp. Palautteiden ja selvitysten perusteella Rauman maankäytölle laaditaan yhteinen näkemys tulevaisuuden mahdollisuuksista - entistäkin vetovoimaisemmasta Raumasta työ-, asuin- ja vapaa-ajan ympäristöineen.
Yleiskaavan alustavaan visioon 2025 voi tutustua Rauman kaupungin palvelupiste Pyyrmanissa 13.4. asti ja osoitteessa www.rauma.fi. Yleisötilaisuus yleiskaavan esittelemiseksi pidetään 12.3. klo 18–20 Posellissa, Nortamonkatu 12.

Asiallista ja rakentavaa keskustelua

Viestintäpalvelut-yksikkö vastaa verkkokeskustelusta ja toivoo osallistujilta asiallisia ja asiassa pysyviä kommentointeja. Viestintäpalveluista halutaan muistuttaa, että jokainen keskustelija on vastuussa omien viestiensä sisällöistä ja lainmukaisuudesta. Myös viesteissä annettujen linkkien klikkaaminen on kirjoittajan omalla vastuulla.

Raumalaiset voivat edelleen vaikuttaa kaupunkinsa asioihin myös perinteisillä tavoilla. Mielipiteitä voi lähettää palautelaatikon kautta, virkamiehille voi esittää kysymyksiä kysymystorilla ja aloitteen voi tehdä myös perinteisesti kirjeellä.
 

   

 

Kehittämisfoorumi


Ajankohtaista -sivulle

Kaupungin etusivulle

 

 
29.01.2013