Yhteystiedot Rauma-Info Haku Palvelut Hallinto Pöytäkirjat Linkit Palaute
 

Huvia & hyötyä

Avoimet työpaikat

Kaavoitus

Kartat

Kaupunginteatteri

Kaupunki tiedottaa

Kirjasto

Matkailu

Rakentaminen

Tarjouspyynnöt

Tiedotuslehdet
 

Sähköiset palvelut

Kuntalaisaloite

Kysymystori

Lomakepalvelu

Palautteet

Päivähoitohakemus

Pöytäkirjat

Valtuuston kokoukset

Lisää sähköisiä...

  Ajankohtaista

Päivähoidon keskitetystä hausta luovutaan

Raumalla on perinteisesti ollut maaliskuussa nk. keskitetty päivähoitohaku, jolloin on haettu lapselle päivähoitopaikkaa seuraavaksi syksyksi. Nyt keskitetystä hausta luovutaan. Perusteena tähän on, että päivähoitohakemuksia tulee ympäri vuoden, eikä päivähoidon aloitus enää kohdennu pääsääntöisesti syksyyn. Hoidon tarpeen ruuhkahuiput ajoittuvat nykyään sekä elokuulle että tammikuulle.

Kuluvan vuoden tammikuulle tuli 80 hoitopaikkahakemusta. Tämän lisäksi kevään aikana hoitopaikkaa haetaan n. 60 lapselle. Päivähoitopaikan tarve johtuu osalla lapsista vanhempien työllistymisestä tai opiskelun aloituksesta. Osalle lapsista haetaan ns. virikepaikkaa. Tällöin hoidon tarve ei johdu lapsen vanhemman tai huoltajan työllistymisestä,
koulutuksesta tai opinnoista vaan tällöin toinen vanhemmista on kotona.

Päivähoitolain mukaan päivähoitopaikkaa tulee hakea viimeistään neljä (4) kuukautta
ennen hoitotarpeen alkua. Jos kyse on vanhemman äkillisestä työllistymisestä/opiskelusta tai
koulutuksesta, eikä hoidon tarpeen ajankohta ole ennakoitavissa, on päivähoitopaikkaa haettava niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan.

Varhaiskasvatuksen edustajat ovat perheiden tavattavissa palvelupiste Pyyrmannissa, os. Valtakatu 2, tiistaina 6.3. klo 10 -17 ja keskiviikkona 7.3. klo 10 – 16. Kerromme palveluistamme ja opastamme päivähoitohakuun liittyvissä asioissa.

Syksyllä tarvittavaa hoitopaikkaa tulee hakea hyvissä ajoin eli mielellään maaliskuun loppuun mennessä. Ns. virikelapsille tarjotaan osapäivähoitopaikkoja tai avoimen varhaiskasvatuksen palveluita. Hoitopaikan vaihtoa haluavien perheiden tulee myös uudistaa päivähoitohakemus.
 

   


Ajankohtaista -sivulle

Kaupungin etusivulle

 

 
29.01.2013