Rauman kaupungin etusivulle  

   
Raatihuoneen_kello_kuvaKalleSaarinen_edJuhaniKorpinen
 
                                                 Yhteystiedot       Rauman karttapalvelu        Palaute           Rauma-info
 

Korjausrakentamiskeskus Tammela

Vanhan Rauman lumo

Rauman Museo

Kuvapankki

 

 

Rauman kaupungin internetsivut uudistuvat. Siirtymäaikana Rauman kaupungin ympäristötoimen Vanha Rauma -uutiset julkaistaan Vanhan Rauman korjausrakentamiskeskus Tammelan facebookissa.

 

Vanhan Rauman
korjausrakentamiskeskus
TAMMELA

facebook

 

 

Uutisia 1.6.-1.7.2014:

1.7.2014

LAURA PUOLAMÄKI VANHA RAUMA -KOORDINAATTORINA

Korjausrakentamiskeskus Tammelan organisaatioon kuuluu 1.7.2014 alkaen koordinaattori Laura Puolamäki. Hän työskentelee yhdyshenkilönä useissa Vanhan Rauman asioissa.

Vanha Rauma koordinaattori ohjaa asiakkaat muiden tekijöiden pakeille, milloin asia koskee esimerkiksi maailmanperintöavustusten tarkastuksia, hakemuksia ja rakennusteknistä ohjausta. Tässä tehtävässä työskentelevät rakennusinsinööri Pertti Pirinen ja Rauman kaupungin rakennusvalvonta. Vanhan Rauman erityiselimen esittelijänä ja sihteerinä on kaavoitusarkkitehti Henri Railio. Myös matkailun ja opastuksen asioissa voi yhteyttä ottaa Vanha Rauma -koordinaattoriin.

Yleisten alueiden luovuttaminen tapahtumiin, mainoslaitteiden asettamiseen yms. on raumaisäntä Hannu Pärssisen tehtäväkenttää. Hän työskentelee City-kauppiaat -ryhmän kanssa. Myös iltatorisarja kuuluu ryhmän toimintamuotoihin.

Yhteyden Laura Puolamäkeen saa parhaiten puhelimitse tai sähköpostilla. Tapaamiset korjausrakentamiskeskus Tammelassa pyritään keskittämään tiistai- ja keskiviikkopäiville.

Jussi Telarannan työsuhde Vanha Rauma -koordinaattorina oli määräaikainen ja päättyi kesäkuun lopussa.

Lisätietoja Vanha Rauma -koordinaattori Laura Puolamäki 050  552  0042

Raumaisäntä Hannu Pärssinen 044 533 4069

jk

 

30.6.2014

TAMMELASTA PIHAPENKKIKLASSIKON PIIRUSTUKSET

Vanhan Rauman korjausrakentamiskeskuksesssa on myytävänä kaupunkipihan perinteisen pihapenkin piirustukset. Piirustuksesta suurin apu on kaarevia jalkoja muotoiltaessa.

Malli on hankittu naantalilaisen vanhan omakotitalon pihalta. Mallin mukainen istuin koetehtiin yhdelle pihalle Vanhan Rauman Naulamäessä kolmisenkymmentä vuotta sitten ja on siellä edelleen käytössä.

Korjausrakentamiskeskus Tammelan tuotelistalle piirustus otettiin vuonna 2000. Malli penkistä on Tammelan pihalla sekä katsomista että koeistumista varten. 

Kalusteen voi tehdä yhden tai useamman istuttavana.

Paperinen piirustusrulla maksaa viisi euroa.

Lisätietoja Vanhan Rauman korjausrakentamiskeskus Tammelan Facebook-sivulta

jk

 

 

27.6.2014

TAMMELASSA TAPAHTUU PITSIVIIKOLLA

Rauman Pitsiviikko järjestetään tänä vuonna 19.–27.heinäkuuta. Vanhan Rauman korjausrakentamiskeskus Tammela sijaitsee tapahtuman ydinalueilla.

Koko päivän kestävät tapahtumat Tammelassa:

Aarteenmetsästystä lapsiperheille ti 22.7.2014, löydä Tammelan hiiriperhe ja kätketyt aarteet

Tule kokeilemaan ootrausta eli puunmukailua luonnonmateriaaleilla ke 23.7.2014, sopii kaikenikäisille

Punamullan keittoa to 24.7.2014, oppaat näyttävät miten perinteinen punamultamaali syntyy

Tammelan pihakirppis on myös auki pitsiviikolla. Pihakirppis ja avoimet pihat tapahtumassa on mahdollisuus tutustua moniin Vanhan Rauman pihoihin. Hae Pitsiviikolla Tammelasta kartta avoinna olevista pihoista.

Tammela on avoinna joka kesäpäivä klo 11–17

Lisätietoja Vanha Rauma -koordinaattori Jussi Telaranta (30.6. asti) ja Laura Puolamäki (1.7. alkaen) 050 552 0042

 

19.6.2014

RAKENNUSINSINÖÖRI PERTTI PIRINEN OHJAA MAAILMANPERINTÖAVUSTUKSISSA

Museoviraston vuosittain jakamat maailmanperintöavustukset ovat monelle Vanhan Rauman kiinteistönomistajalle rahoitusapu historiallisesti arvokkaiden rakennusten kunnostamiseen. Vanhan Rauman korjausrakentamiskeskus Tammela on asiantuntijalinkki kiinteistönomistajan ja Museoviraston välillä. Asiantuntemusta välitetään molempiin suuntiin.

Loppuvuodeksi korjausrakentamiskeskukseen on palkattu asiantuntijaksi rakennusinsinööri Pertti Pirinen. Hänen tehtävänään on neuvoa ja avustaa avustusten hakemisessa, tarkastaa hakemukset ja suunnitelmat sekä valmistella hakemukset sellaiseen kuntoon, että Museovirasto voi rahoituspäätöksensä tehdä. Työhön kuuluu myös kunnostustyön valvonta ja työvaiheiden toteaminen avustusmaksatuksia varten.

Pertti Pirinen on ollut jo pitkään Vanhan Rauman korjaus- ja uudisrakentamiskohteiden suunnittelijana ja työmaiden vastaavana mestarina. Korjausrakentamiskeskukseen hän tekee töitä sen mukaan kuin asiakastilauksia tulee. Asiakastapaamisia järjestelee Vanha Rauma -koordinaattori Jussi Telaranta (heinäkuun alusta Laura Puolamäki). Pertti Pirinen tapaa asiakkaat mielellään iltaisin tai viikonloppuisin, jolloin myös kiinteistönomistajat ovat useimmin vapaana omista työtehtävistään.

Museoviraston avustuspäätösten tekeminen vuodelle 2014 on pitkittynyt. Niiden vaiheesta ja ennakoiduista päätösajankohdista voi kysyä Vanha Rauma -koordinaattorilta.

Vanha Rauma -koordinaattorin yhteystiedot:
050 552 0042
etunimi.sukunimi@rauma.fi
Eteläpitkäkatu 17, 26100 Rauma

jk

 

10.6.2014

VANHAA RAUMAA LASERKEILATAAN

Tripoint Oy laserkeilaa kesällä Vanhan Rauman aluetta.

Tee virtuaalikierros laserkeilattuun Vanhaan Raumaan osoitteessa: https://onpoint.fi/demo/

Palvelu toimii Firefox- ja Chrome-selaimilla.

Lisätietoja paikkatietoinsinööri Vesa Posio 044 533 6914

jt

 

10.6.2014

RANSKALAIS-ITALIALAINEN RUOKATORI SAAPUU KAUPPATORILLE

Bon Appetito -ruokatori palvelee Rauman torilla keskiviikosta 12.6.2014 tiistaihin 17.6.2014 päivittäin klo 11–19.

Pientuottajien ruokatorilla myydään ranskalaisten ja italialaisten pientuottajien herkkuja. Torilla on mukana myös leipomoauto, joka paistaa paikan päällä patonkeja.

Tapahtuman aikana Vähäkirkkokatu on osittain suljettuna.

Torin järjestää Team Fantastique kauppiasryhmä yhteistyössä Rauman City-kauppiaiden kanssa.

Lisätietoja Hannu Pärssinen 044 533 4069

jt

 

VANHAN RAUMAN ILTATORIT TULEVAT TAAS

Ohjelmalliset iltatoritapahtumat ovat tiistaisin ja torstaisin klo 16–20 (24.6 – 7.8.2014). Lisäksi Rauman Kauppatori palvelee kesällä maanantaista lauantaihin klo 07.00 – 16.00. Torin myyntipaikkoihin liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä suoraan torivalvojaan puh. 040 824 6400.

Lisätietoja Hannu Pärssinen 044 533 4069

jt

 

9.6.2014

PALOTARKASTUKSIA VANHASSA RAUMASSA

Vanhan Rauman kiinteistöissä tehdään palotarkastus neljän vuoden välein. Palomestari Mirva Torvinen suorittaa palotarkastuksia Vanhan Rauman eteläisissä osissa, jonka reunoina toimivat Anundilankatu, Eteläkatu, Vanhankirkonkatu ja Isomalminkatu. Kaikkiaan 89 kiinteistöä käsittävä palotarkastuskierros on ohi juhannukseen mennessä.

Tarkastettavien kiinteistöjen asukkaat saavat edellisellä viikolla kirjeen, josta selviää palotarkastuksen ajankohta. Sisätiloista palomestari tarkistaa tulisijat, ullakon, poistumistiet yläkerrasta ja palovaroittimet. Pihalta tarkistetaan talo- ja lapetikkaat sekä palokujat.

Lisätietoja palomestari Mirva Torvinen 044 701 7333
 

jt

 

5.6.2014

VANHAN RAUMAN KATUREMONTIT

Vanhassa Raumassa tehdään tällä hetkellä katuremontteja Kuninkaankadun itäisessä päässä. Katu päällystetään väliaikaisesti asfaltilla ja se avataan liikenteelle juhannuksen jälkeen. Elokuussa alkavat kadun kivetystyöt.

Lisätietoja suunnitteluinsinööri Leena Ruusu-Viitanen 044 793 3610

 

2.6.2014

VANHAN RAUMAN KORJAUSNEUVONTA SIJAISVOIMIN

Neuvonta-arkkitehti Kalle Saarinen on siirtynyt eläkkeelle 1.6.2014 lähtien. Veneen keula kääntynee kohti Välimerta koepurjehduksen ja veneen lastaamisen jälkeen.

Ennen tehtävän vakinaista järjestämistä Vanhan Rauman korjausneuvonta järjestyy tilapäisvoimin. Vanha Rauma -koordinaattorina työskentelee korjausrakentamiskeskus Tammelassa FM Jussi Telaranta. Hänen päätehtävänään on ohjata asiakkaat tapaamiseen kulloisenkin asian hoitajan kanssa. Historiaselvitysten, arkkitehtuurin ja arkeologian sävyttämiä ja asemakaavan toteuttamista koskevia kysymyksiä hoitaa kaavoitusarkkitehti Henri Raitio. Rakennusteknistä neuvontaa antaa Rauman kaupungin rakennusvalvonta, erityisesti tarkastusinsinööri Timo Heinilä. Myös matkailun ja tapahtumajärjestelyjen asioissa voi ottaa yhteyttä Vanha Rauma -koordinaattoriin.

Heinäkuussa Vanha Rauma -koordinaattoriksi ryhtyy näillä näkymin FM Laura Puolamäki.

Vanha Rauma -koordinaattorin puhelinnumero on 050 552 0042. Sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi (at) rauma.fi.

Lisätietoja Vanha Rauma -koordinaattori 050 552 0042

jk

 

2.6.2014

VANHAN RAUMAN KORJAUSRAKENTAMISKESKUS TAMMELA AVOINNA VIERAILLE

Tammela on talo ja piha Vanhan Rauman keskellä parin korttelin päässä torilta. Aiempien vuosien tapaan matkailijoita ja muita kesävieraita palvelevat Tammela-oppaat. Tammelassa on esillä myös Vanhaa Raumaa ja maailmanperintöä esittelevää aineistoa.

Tammelan oppaat ovat paikalla joka päivä koko kesän klo 11-17.

Punamultaa keitetään viikottain tilausten tahdittamana. Lisätietoja tilaamisesta, hinnoista, toimitusajoista ja astioista Tammelasta.

Yhteystiedot ja lisätietoja Vanhan Rauman korjausrakentamiskeskus Tammela

jk  

 

 

 

 

 

Vanhan Rauman
korjausrakentamiskeskus
TAMMELA

facebook

VanhanRaumanANTIKVAARISETPIIRUSTUKSET
Vanhat piirustukset

 

 

  

 
 
 

© Copyright 2010 Rauman kaupunki