Ajankohtaista

51. Pitsiviikko järjestettiin onnistuneesti

51. Rauman Pitsiviikko järjestettiin 17.–25.7. Pitsiviikolla oli tarjolla runsaasti erilaista ohjelmaa – musiikkia, pitsi- ja käsityönäyttelyitä, pihakirppiksiä sekä nelipäiväisinä järjestetyt Kansainväliset ja Suomalaiset Suurmarkkinat. Pitsiviikon aikana museo- ja näyttely- ja taiteilijakohteita oli auki yli neljäkymmentä, ja useat raumalaiset yhdistykset, toimijat ja yksityishenkilöt tuottivat tapahtuman ohjelmaan kymmeniä tilaisuuksia ja tapahtumia.

Tänä kesänä Pitsiviikon uutena kokonaisuutena vietettiin Pitsiviikon pihajuhlia Rauman taidemuseon sisäpihalla. Pihajuhlien ohjelmassa oli esityksiä, työnäytöksiä, näyttelyitä, työpajoja, keskusteluja ja luentoja. Rajoitetulle yleisömäärälle järjestetty pihajuhlien ohjelma korvasi Savilanpuiston konserttilavan ohjelman tänä vuonna.

– Pitsiviikon kohokohtia olivat tänä vuonna pihajuhlien ohjelman iltakonsertit. Upeat livekeikat keräsivät kiitosta konserteissa viihtyneiltä ihmisiltä. Myös esiintyjät olivat tyytyväisiä päästessään yleisön eteen, monet pitkienkin keikkataukojen jälkeen, Rauman kaupungin vastaava kulttuurituottaja Leila Stenfors kertoo.

Iltakonsertit keräsivät hyvin yleisöä ja suurin osa konserteista varattiin loppuun nopeasti. Ulkona pidetyt ilmaiskonsertit järjestettiin koronaturvallisesti – mukaan mahtui 160 paikkansa varannutta katsojaa väljästi toteutetulle katsomoalueelle.

Pitsiviikon aikana kaupungissa vierailivat myös Kansainväliset ja Suomalaiset Suurmarkkinat keskiviikosta lauantaihin. Markkinat toteutuivat laajalla alueella Rauman keskustassa. Markkinat keräsivät yhteensä noin 40 000 vierailijaa. Taidemuseon pihalla järjestetyt Pitsiviikon pihajuhlat ja kaupungin toisella laidalla järjestetyt markkinat saivat Pitsiviikon ohjelmaa seuraamaan tulleen yleisön levittäytymään väljästi koko Vanhan Rauman alueelle, kaupungin päästä päähän.

– Onnistuimme poikkeuksellisissa olosuhteissa järjestämään Pitsiviikon, joka sai mielenkiintoisella ja monipuolisella ohjelmalla ja toimivilla järjestelyillä Raumalle paljon ihmisiä yhdeksän tapahtumapäivän aikana. Pitsiviikon tunnelmasta ja järjestelyistä on tullut hyvää palautetta tapahtuman aikana. Kävijöitä riitti hyvin jokaiselle tapahtumapäivälle, Stenfors kertoo.

52. Pitsiviikko järjestetään ensi kesänä 23.–31.7.2022.