Ajankohtaista

575-vuotias Rauma esittäytyy Helsingissä matkamessuilla 19.-22.1.

Maisemakuva Kylmäpihlajan majakan tornista.

Suomen kolmanneksi vanhin kaupunki, Rauma täyttää 575 vuotta 2017. Nykyään Rauma on moderni teollisuus- ja kulttuurikaupunki. MATKA 2017 -messuilla Rauma on mukana muiden lounaisrannikon kaupunkien kanssa Suomen Saaristo -osastolla 6n2.

Kaksi maailmanperintökohdetta tutustuttavana

Rauman kaupunki on tunnettu kahdesta maailmanperintökohteestaan, jotka ovat Vanha Rauma ja Sammallahdenmäen hautaröykkiöalue.

Vanha Rauma on Pohjoismaiden laajin ehjänä säilynyt idyllinen puutalokorttelialue, jonka kapeilla kaduilla sijaitsevat kahvilat, ravintolat, taiteilijoiden työhuoneet ja pikku putiikit houkuttelevat nauttimaan rennosta pikkukaupungin tunnelmasta. Vanhassa Raumassa välimatkat ovat lyhyitä, puodit ja nähtävyydet sijaitsevat kävelyetäisyydellä toisistaan.

Pitsinnypläys on Raumalla vanha perinne ja kaupungissa on nyplätty ainakin 1700-luvun puolivälistä lähtien. Tänä vuonna kaupunkifestivaali Pitsiviikko valtaa kaupungin 22.–30.7. Samaan aikaan suositut Vanhan Rauman avoimet pihat ja kirppikset kutsuvat vierailijoita astumaan peremmälle. Osa Vanhan Rauman kodeista avaa ovensa myös yöpyjille.

Rauman toinen maailmanperintökohde, Lapin Sammallahdenmäen pronssikautinen hautaröykkiöalue on vaikuttava historiallinen kohde upean luonnon ympäröimänä. Alueella on 36 erilaista ja erikokoista hautaröykkiötä, jotka sijaitsevat sammaleisten kallioiden ja metsän keskellä.

Rauman saaristossa riittää nähtävää

Selkämeren kansallispuiston sydämessä sijaitseva Rauman saaristo herää kesällä eloon. Päivittäiset, aikataulutetut vesibussivuorot vievät matkailijat vaivattomasti joko Kylmäpihlajan majakkasaarelle, Kuuskajaskarin loma- ja linnakesaarelle tai Reksaaren luonto- ja virkistyssaarelle. Saarissa voi yöpyä, nauttia kahvila- ja ravintolapalveluista sekä saunoa. Saariston luontoon voi Raumalla tutustua myös huolletuilla retkeilyreiteillä.

Poroholman lomakeskus on upea leirintäalue sekä kolmen purjelaivan, Gerdan, Kathrinan ja Maritan kotisatama. Alukset toimivat ravintola-, hotelli- sekä purjehduskäytössä.

Vilkas tapahtumakesä tulossa

Rauman festivaalikesän 2017 aloittaa jälleen RMJ eli Raumanmeren Juhannus -festivaali 22.–24.6. Lavalle nousevat monet huippuartistit. Tapahtumakesä huipentuu superelokuuhun, jonka kruunaavat Rauma Festivo 8.‒12.8., Rauma Blues 11.–12.8. ja Blue Sea Film Festival 18.–20.8.

Niin maan perusteellisen hauska Reinikainen valloittaa Rauman kesäteatterin 2.6.–8.7. Neil Hardwickin kirjoittaman ja Olka Horilan ohjaaman kappaleen rooleissa nähdään muun muassa Jukka Rasila, Mikko Kivinen, Mika Räinä ja Minna Koskela.