Ajankohtaista

Aikuis- ja perhetyön palvelut esitellään uudella videolla

Raumakka, aikuis- ja perhetyön palvelut

Rauman kaupungin sosiaalipalvelujen aikuis- ja perhetyön laatutiimissä mietittiin kevättalvella 2017, miten yksikön laaja-alaisia palveluita saataisiin parhaiten kaupunkilaisten sekä sidosryhmien tietoisuuteen. Kun perinteinen avoimien ovien päivä ei koettu toimivaksi ratkaisuksi, päätettiin toteuttaa esittelyvideo aikuis- ja perhetyön toiminnoista.

Videota ja sen sisältöä lähdettiin kehittämään sillä ajatuksella, että toiminnoista tulisi olla mahdollisimman monta edustajaa paikalla kattavan esityksen saamiseksi. Mukaan videotiimiin lähtivät Marko Kerola työllisyydenhoidosta, Elina Nurmela Rauman seudun TYPistä, Tuula Levonen-Salo Sillanpielen toimintakeskuksesta, Heli Kuusisto työtoimintakeskus Pookista sekä Tea Ojala sosiaalityön neuvonnasta.

Video esittelee Raumakka-nimisen hahmon, jonka tie sosiaalipalveluihin on ollut stereotyyppisen tavanomainen, mutta jolla olisi onnellinen loppu.

– Heitimme idean mediapajan Kai Saloselle, joka oli myös heti innostuneena valjastamassa nuoria mukaan projektiin. Muutaman suunnittelupalaverin jälkeen löysimme yhteisen sävelen. Mediapaja alkoi hahmotella hahmoa, joka kulkee palvelupolullamme ja suunnitteluryhmä teki Raumakalle tarinaa, jossa olisi mahdollisimman paljon aikuis- ja perhetyön palvelujen jälkiä mukana.  Raumakan ääneksi valikoitui myös talon sisältä Parempaa työkykyä -hankkeesta tuttu Kaisu Patrakka, Marko Kerola kertoo.

Video on katsottavissa kaupungin Youtube-kanavalla: