Ajankohtaista

Aki Ruotsala valittiin Rauman kaupunkikehitysjohtajaksi

Rauman kaupungintalon julkisivua edestä kuvattuna kesäaikaan. Sininen taivas taustalla.

Hallintotieteiden maisteri Aki Ruotsala on valittu Rauman kaupunkikehitysjohtajaksi. Rauman kaupunginhallitus päätti asiasta kokouksessaan 22.10.

Kaupunginhallituksessa esittelijänä toimivan kaupunginjohtajan esitys oli, että ketään hakijoista ei esitetä valittavaksi vaan kaupunkikehitysjohtajan tehtävät hoidetaan toistaiseksi sisäisin järjestelyin ja vakanssin täyttö harkitaan osana käynnistettävää Vahva ja vakaa Rauma -talousohjelmaa.

Kaupunginhallituksen käsittelyssä päätettiin, että virka täytetään ja henkilö valitaan vaalilla. Viran täyttämistä ehdotti jäsen Pasi Mäenranta (PS) ja ehdotusta kannatti jäsen Samu Vahteristo (Kok.). Kaupunginjohtajan ehdotuksen kannalla olivat jäsenet Pasi Alonen (Vihr.), Sari Seimelä (SDP) ja Sirpa Viitanen (SDP). Mäenrannan ehdotuksen kannalla olivat hänen lisäkseen puheenjohtaja Kalle Leppikorpi (SDP) ja jäsenet Samu Vahteristo, Jari Laihonen (SDP), Helena Ollila (Kesk.) ja Johanna Vainila (KD).

Aki Ruotsalan valintaa ehdotti Mäenranta Vahteriston kannattamana. Enemmistövaalina suoritetussa vaalissa Aki Ruotsala sai 6 ääntä ja 3 äänesti tyhjää. Virkavaalissa olivat mukana kaikki virkaa hakeneet henkilöt.

Kaupunkikehitysjohtajan virka julistettiin avoimeksi ja valintaa valmistelemaan asetettiin toimikunta 20.8. Vakituisen viran hakuaika päättyi 14.9. ja siihen mennessä saatiin 27 hakemusta. Valintatoimikunta päätti kutsua haastatteluun seitsemän hakijaa. Heistä Jari Ihamäki ja Aki Ruotsala lähetettiin myöhemmin soveltuvuustesteihin.

Haastattelujen, hakijayhteenvedon, ansiovertailun ja henkilöstötestausten perusteella suoritetun kokonaisarvioinnin perusteella valintatoimikunta päätti 17.10. kokouksessa, että kaupunkikehitysjohtajan virkaan esitetään valittavaksi Aki Ruotsala.

Kaupunkikehitysjohtaja vastaa Konsernipalvelut-toimialan kaupunkikehitys-palvelualueen johtamisesta. Hänen tavoitteenaan on vahvistaa Rauman elinvoimaa ja edistää kaupungin elinkeinotoimintaa.