Ajankohtaista

Anna Erikssonin M-näyttelystä julkaistu taidekirja yhteistyössä Rauman taidemuseon kanssa

Anna Eriksson M-näyttelyn pressikuva.

Anna Eriksson: M -näyttely esittelee Erikssonin uusia teoksia Rauman taidemuseossa 5.9.–22.11.2020. Toukokuun lopulla julkastava kirja on osa taiteellista kokonaisuutta, jota Erikssonin esikoisnäyttely syventää. Kirja on myynnissä Rauman taidemuseolla 2.6. alkaen.

Taiteilija Anna Eriksson jatkaa sensaatiomaisen M-esikoiselokuvansa teemojen käsittelyä uutuuskirjassaan Anna Eriksson – M. Eriksson saavutti groteskilla elokuvallaan huimaa menestystä kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla vuonna 2018. Anna Eriksson esittää elokuvassa roolihenkilöä M, joka on saanut inspiraationsa Marilyn Monroesta. Eriksson on myös käsikirjoittanut, ohjannut ja leikannut elokuvan sekä vastannut sen musiikista ja äänisuunnittelusta. Elokuva on omaperäinen tutkielma feminiinisen seksuaalisuuden ja kuoleman yhteydestä. Hyväksikäyttö, manipulointi ja raakuus ovat iso osa sen sisältöä.

Toukokuun lopussa ilmestyvässä M-kirjassa tunnetut kansainväliset elokuvakriitikot analysoivat M-elokuvaa eri näkökulmista. Mukana on myös Anna Erikssonin ja näytelmäkirjailija Jussi Parviaisen välinen keskustelu taiteen tekemisestä ja auteurina olemisesta. Eriksson kuvaa kirjassa elokuvan tekoprosessia muun muassa näin: ”Minulle oman itseni ohjaaminen oli äärimmäistä vapautta. Voin surutta käyttää itseäni hyväksi, tehdä itselleni mitä tahdon. Nautin siitä vallasta.”

Visuaalisesti kirja on itsenäinen, vaativa ja provosoiva taideteos, joka sisältää ennennäkemättömiä kuvia elokuvasta. Anna Eriksson liikkuu kirjassa vahvasti ja ennakkoluulottomasti taiteen rajapinnalta toiselle ja avaa alitajuntaansa poikkeuksellisella tavalla.

 

Lisätietoa kirjasta ja elokuvasta:
www.cursumperficio.fi
www.parvs.fi

Lisätietoa näyttelystä:
www.raumantaidemuseo.fi