Ajankohtaista

Arjen turvallisuus syntyy pienistä teoista

112-päivän logo

Valtakunnallista 112-päivää vietetään tänäkin vuonna 11.2. Kyseessä on eri Suomen turvallisuustoimijoiden yhteinen kampanja arjen turvallisuuden parantamiseksi. Kampanjalla halutaan kiinnittää suomalaisten huomio tapaturmien ja vahinkojen ennaltaehkäisyyn kotona, töissä ja vapaa-ajalla. 112-päivä muistuttaa pienistä arjen teoista ja valinnoista, joilla jokainen voi parantaa omaa ja läheistensä turvallisuutta.

Vuoden 2017 teemana on lapsiperheiden arjen turvallisuus. Onnettomuus voi tapahtua missä vain, milloin vain ja kenelle vain. Lasten kanssa on tärkeää käydä läpi tilanteita, joissa voi joutua soittamaan yleiseen hätänumeroon. Liikenteessä itselle tai toiselle sattuva onnettomuus on yksi niistä tilanteista, jotka voivat osua myös lasten kohdalle. Moni lapsi osaa hätänumeron 112, mutta osaako lapsi aina kertoa tarkasti, missä onnettomuuspaikka on?

Digian kehittämän 112 Suomi -mobiilisovelluksen kautta soitettu hätäpuhelu lähettää automaattisesti puhelimen koordinaatit hätäkeskukseen. Tällöin hätäkeskuspäivystäjä näkee puhelimen sijainnin ja pystyy lähettämään nopeasti lähimmän yksikön paikalle. Ilmaisen sovelluksen saa Android-, iPhone-, Windows- ja Jolla-puhelimiin sovelluskaupoista. Sovellus kannattaa asentaa lapsen puhelimeen helposti löydettävään paikkaan ja opastaa lasta sen käytössä.

Tapahtumia Raumalla

Kuka tahansa – yksityishenkilö, harrasteporukka tai järjestö – voi järjestää 112-päivän tapahtuman omalla paikkakunnallaan ja kertoa turvallisuusasioista.

Rauman Seudun Sydänyhdistys ry ja Rauman kaupungin vanhuspalvelujen Palvelutori järjestävät yhdessä keskiviikkona 15.2. Tunne Pulssisi -tempauksen Palvelutorilla osana 112-päivän kampanjaa. Paikalla yhdistyksen sairaanhoitaja opastamassa pulssin tunnustelussa ja kertomassa miksi se on niin tärkeä taito. Rauman Seudun Sydänyhdistys ry kertoo tilaisuudessa myös toiminnastaan.

Lisää tapahtumia löydät 112-päivän tapahtumasivuilta