Ajankohtaista

Blue Sea Film Festival -elokuvajuhla järjestetään Raumalla 18.–21.8.

Blue Sea Film Festival 2022

29. kertaa järjestettävä Blue Sea Film Festival kokoaa taas Raumalle elokuva-alan kirkkaimman kärjen 18.–21.8. Ohjelmistossa nähdään muun muassa kotimaisia uutuuksia tekijävieraineen, tanssielokuvien sarja, kansainvälisen Baltic Herring -lyhytelokuvakilpailun satoa sekä uuden pohjoismaisen ja eurooppalaisen elokuvan parhaimmistoa.

Tämän vuoden teemamaana on Latvia. Festivaalin Latvia-sarjassa nähdään kaksi pitkää elokuvaa, romanttinen komedia Taboo sekä kauhuelokuva Upurga. Lisäksi latvialaisia elokuvia edustavat dokumentti Bridges of Time sekä pitkä animaatio My Favourite War.

Kotimaisia elokuvia elokuvajuhlilla edustavat Hytti nro 6, Huonot naiset, Pahanhautoja, 70 on vaan numero, Odotus, Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia sekä Tytöt, tytöt, tytöt. Ohjelmistossa on myös hoivatyöstä kertova dokumentti Armotonta menoa – hoivatyön lauluja.

Myös Ukrainan ja Venäjän välinen sota näkyy festivaalin ohjelmistossa. Luvassa on kaksi elokuvaa Ukrainasta – musta komedia Donbass sekä The Earth is Blue as an Orange -dokumentti.

Pohjoismaisia elokuvia edustaa ruotsalainen fantasia- ja dystopiaelokuva Aniaran, joka esitetään yhteistyössä Lönnströmin taidemuseon kanssa. Elokuvaesitys on osa kuvataiteilija Nastrja Säde Rönkön projektia Selviytymisopas maailmanlopun lapselle.

Baltic Herring -lyhytelokuvakilpailu järjestetään 28. kerran

Kansainvälinen Baltic Herring -lyhytelokuvakilpailu nostaa esiin tuttuun tapaan Itämeren alueen lyhytelokuvia. Tänä vuonna uutuutena myös islantilaiset elokuvat hyväksytään kilpailuun.

Kilpailussa on kolme sarjaa – amatöörit, opiskelijat ja ammattilaiset. Elokuvissa teemana on meri tai vesi. Kilpailutöitä on mahdollista lähettää vielä 31.5. asti. Parhaat elokuvat palkitaan ja Silakka-Oskarit jaetaan elokuvajuhlilla lauantaina 20.8.

Lisätietoja ja koko festivaaliohjelma löytyy Blue Sea Film festivalin nettisivuilta.