Ajankohtaista

Blue Sea Film Festival järjestetään 25. kertaa Raumalla 23.–26.8.

Tänä vuonna vietetään elokuvajuhlien juhlavuotta, sillä Blue Sea Film Festival toteutuu Raumalla jo 25. kerran. Ohjelmassa on muun muassa juhlavuoden ilmaisnäytös, kotimaisia ja eurooppalaisia elokuvauutuuksia sekä elokuvakasvatusta. Teemamaana on Ruotsi.

Ohjelmistossa nähdään palkittuja elokuvia – Ruben Östlundin satiiri The Square, Amanda Kernellin Saamelaisveri sekä Wiktor Erikssonin ohjaama Mansikkamaa.

Erityisryhmien elokuvat toisena teemana

Erityisryhmien elokuvat nousevat toiseksi elokuvajuhlien teemaksi. Valkokankaalla nähdään muun muassa Jukka Kärkkäisen ja J-P Passin dokumentti Tokasikajuttu, joka kertoo Pertti Kurikan Nimipäivät -bändin viimeisistä vuosista. Mukana on myös satakuntalaista tuotantoa, Ari Impolan MEKA-TV:n erityisryhmien elokuvien aarrearkku.

Ilmaisnäytöksenä lyhytelokuva-spesiaali

Risto Jarva -seura on koostanut näytöksellisen itsenäisen Suomen lyhytelokuvan klassikoita otsikolla Tervanpoltosta Rock’y VI:een. Näytös on ilmainen.

Elokuvakasvatukseen tutustumista

Luvassa on elokuvakoulutusta yhteistyössä IhmeFilmin kanssa. Tällä kertaa perehdytään CinEd-toimintaan, joka edesauttaa Euroopan lapsille ja nuorille suunnattujen elokuvakasvatusaktiviteettien hyödyntämistä.

Tutustu koko Blue Sea Film Festivalin ohjelmaan

Rauman kaupunki on Blue Sea Film Festivalin yhteistyökumppani.