Eduskuntavaalien ennakkoäänestys järjestetään 3.–9.4.

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys toimitetaan kotimaassa 3.–9.4. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 14.4. Ennakkoäänestyspaikat ovat Raumalla tuttuun tapaan kolmessa marketissa, kahdessa kirjastossa sekä kaupungintalon aulassa.

Ennakkoäänestyksen aikana äänioikeutettu kuntalainen voi äänestää ennakkoon missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa. Varsinaisena vaalipäivänä äänestäminen onnistuu kuitenkin vain siinä äänestyspaikassa, joka on merkitty äänioikeusrekisteriin ja äänestäjälle postitettuun ilmoituskorttiin.

Kaupunginlakimies Mikajuhani Numminen toteaa, että markettien aulatiloissa järjestetyistä ennakkoäänestyksistä on saatu Raumalla positiivista palautetta.

– Äänestyspaikkojen kohdalla pyritään siihen, ettei niissä olisi kovasti vaihtuvuutta. Näin äänestäjät löytävät paikat vaivattomasti.

Äänestäjän tulee esittää vaalivirkailijalle selvitys henkilöllisyydestään äänestyksen yhteydessä. Henkilöllisyys voidaan todentaa kuvallisesta henkilöllisyystodistuksesta, kuten sirullisesta henkilökortista, ajokortista tai passista.

Raumalla ennakkoäänestyspaikkoja on yhteensä kuusi. Äänestysajat ovat kaikissa paikoissa samat, lukuun ottamatta Kodisjoen kirjastoa.

1. Kaupungintalon pääaula, Kanalinranta 3
2. Lapin kirjasto, Kivisillantie 6
3. Kauppakeskus Citymarket, Karjalankatu 5
4. Kauppakeskus Prisma, Porintie 4
5. Kauppakeskus Pick n Pay, Sahankatu 2
> 3.–5.4. klo 9–19
> 6.4. klo 10–16
> 7.4. klo 12–16
> 8.–9.4. klo 9–19
6. Kodisjoen kirjasto, Kodisjoentie 1432
> 3.–5.4. klo 16–18
> 8.–9.4. klo 16–18

rauma.fi/vaalit