Ajankohtaista

Eduskuntavaalien vaalipäivän äänestyspaikoissa muutoksia Raumalla

Eduskuntavaalien varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 14.4. Raumalla on kahdeksan äänestysaluetta, joista kahdessa äänestyspaikka vaihtuu varsinaisena vaalipäivänä. Tarvonsaaren äänestysalueen uusi äänestyspaikka on kaupungintalon pääaulassa ja Syvärauman äänestysalueen uusi äänestyspaikka sijoitetaan Rauman Lyseon lukioon.

Vaalipäivän äänestyspaikkoina aiemmin toimineissa tiloissa tulee tapahtumaan muutoksia vuoden 2019 aikana. Tarvonsaaren äänestyspaikkana toiminut Rauman Lyseon rakennus eli opistotalo tullaan purkamaan. Samoin Syvärauman äänestyspaikkana toiminut Syvärauman koulu jää tyhjilleen kevätlukukauden 2019 jälkeen eikä jatkokäyttöä ole tiedossa.

Vaalipäivänä 14.4. äänestys toimitetaan kaikilla Rauman äänestysalueilla seuraavasti.

1. Vanha Rauma, Kaunisjärven vanhainkoti, Steniuksenkatu 4
2. Tarvonsaari, Kaupungintalon pääaula, Kanalinranta 3 (uusi paikka)
3. Syvärauma, Rauman Lyseon lukio, Urheilukatu 22 (uusi paikka)
4. Kourujärvi, Kourujärven koulu, Karpalotie 3
5. Pyynpää, Pyynpään koulu, Vähäkinnontie 7
6. Sampaanala, Sampaanalan päiväkoti, Sampaanalantie 38
7. Kodisjoki, Kodisjoen kirjasto, Kodisjoentie 1432
8. Lappi, Lapin koulu, Kirkkotie 6

Vaalipäivänä kaikki äänestyspaikat ovat avoinna klo 9–20. Varsinaisena vaalipäivänä voi äänestää vain oman äänestysalueen äänestyspaikassa.

Ennakkoäänestyspaikat pysyvät samoina

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys toimitetaan kotimaassa 3.–9.4. Ennakkoäänestyspaikat ovat Raumalla tuttuun tapaan kolmessa marketissa, kahdessa kirjastossa sekä kaupungintalon aulassa.

– Suurempien markettien aulatiloissa järjestetyistä äänestyksistä on saatu Raumalla positiivista palautetta. Äänestyspaikkojen kohdalla pyritään siihen, ettei niissä olisi kovasti vaihtuvuutta. Näin äänestäjät löytävät paikat vaivattomasti, kaupunginlakimies Mikajuhani Numminen kertoo.

Eduskuntavaalien ennakkoäänestyspaikat ja -ajat ovat seuraavat. Äänestysajat ovat kaikissa paikoissa samat, lukuun ottamatta Kodisjoen kirjastoa.

1. Kaupungintalon pääaula, Kanalinranta 3
2. Lapin kirjasto, Kivisillantie 6
3. Kauppakeskus Citymarket, Karjalankatu 5
4. Kauppakeskus Prisma, Porintie 4
5. Kauppakeskus Pick n Pay, Sahankatu 2
> 3.–5.4. klo 9–19
> 6.4. klo 10–16
> 7.4. klo 12–16
> 8.–9.4. klo 9–19
6. Kodisjoen kirjasto, Kodisjoentie 1432
> 3.–5.4. klo 16–18
> 8.–9.4. klo 16–18

Muut äänestysmahdollisuudet

Ennakkoäänestys toimitetaan laitoksissa ja sosiaalihuollon toimintayksiköissä vähintään yhtenä ja enintään kahtena päivänä ennakkoäänestysaikana 3.–9.4. Ennakkoäänestyspaikoiksi määrätyissä laitoksissa saavat äänestää vain niissä hoidettavina olevat tai niihin otetut henkilöt.

Äänioikeutettu voi äänestää myös ulkomailla ollessaan. Ennakkoäänestysaika on ulkomailla 3.–6.4. Vaihtoehtoina ovat äänestäminen edustustossa, kirjeäänestys tai laivaäänestys.

Uutena äänestysmenettelynä otetaan käyttöön vuoden 2019 eduskuntavaaleista lukien ulkomailta tapahtuva kirjeäänestys, joka on tarkoitettu vaalien ajan ulkomailla asuville tai oleskeleville äänioikeutetuille.

Äänestäminen ulkomailla

Vaalit, rauma.fi