Eläimet pääosassa kotimuseossa maaliskuussa

lönnstromin_kotihiiri_salongissa

Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo tarjoaa eläinaiheista ohjelmaa Rauman kaupungin Lastenkulttuuriviikoilla maaliskuussa.

Lönnströmien kotihiiri esittelee kotiaan video-opastuksilla, joita yleisö voi katsoa omilla mobiililaitteillaan kotimuseon YouTube-kanavan kautta. Kotimuseon esine- ja taidekokoelman koirista, hevosista ja linnuista kerrotaan Haukkuja ja hirnahduksia -erikoisopastuksella keskiviikkona 6.3. klo 18, jolloin museo on viikon päivystävä museo ja avoinna illalla klo 16–19 veloituksetta. Ilmainen opastus sopii niin lapsille kuin aikuisille.

Lisäksi Lastenlauantaina 30.3. kotikierrokselle pääsee Lönnstömin kotihiiren kanssa klo 10, 11.30, 13 ja 14.30. Kierroksen kesto on 45 minuuttia. Ilmoittautumiset kierroksille info@lonnstrominmuseot.fi.

Koiraihmisenä tunnetun Teresia Lönnströmin kodin taideteoksissa ja esineissä on runsaasti koiraaiheita. Haukkuja ja hirnahduksia -kierroksella tutustutaan muun muassa Lönnströmien Bony-spanieliin.

Lapsille suunnattu Lönnströmin kotihiiri -video-opastus on suunniteltu käytettäväksi omatoimisesti museokävijän omalla mobiililaitteella. Kotihiiri kertoo talon asukkaista ja houkuttelee lapset mukaan tekemään pieniä hauskoja tehtäviä museon huoneissa. Lönnströmin kotihiiren video-opastus on katsottavissa Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseon YouTube-kanavalla. Yhteensä 11 lyhyttä video-opastusta kustakin kotimuseon huoneesta on suunnitellut ja käsikirjoittanut musiikkipedagogi Venla Katila, joka myös esiintyy kotihiirenä videoilla. Ohjaajana ja kuvaajana on toiminut Sini Vuorikivi.

Omatoimisia museokäyntejä

Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo on avoinna omatoimisia museokäyntejä varten Lastenkulttuuriviikoilla tiistaina 5.3. ja tiistaina 12.3. klo 9–15, jolloin kaikilla museovierailla on ilmainen sisäänpääsy. Ruuhkan välttämiseksi toivomme ryhmien ilmoittavan tulostaan etukäteen info@lonnstrominmuseot.fi tai puh. 045 2610 504.

Lisäksi kotimuseo on avoinna joka sunnuntai klo 12–16 sekä joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko klo 16–19. Alle 18-vuotiailla on aina ilmainen sisäänpääsy museoon.

Kuva: Lönnströmin museot