Ajankohtaista

Elävä kirjasto tuo keskusteluhetkiä pääkirjastoon 21.3.

Rauman kaupunginkirjaston sisätiloja.

Rauman pääkirjastossa järjestetään rasisminvastaisella viikolla keskiviikkona 21.3. Elävä kirjasto -tapahtuma. Paperisten kirjojen sijaan Elävässä kirjastossa lainataan oikeita ihmisiä keskusteluhetkeä varten. Teemana on maahanmuutto ja pakolaisuus sekä niihin liittyvät ennakkoluulot. Tunnetko eläväksi kirjaksi sopivan henkilön?

Kiinnostavia keskustelijoita eli eläviä kirjoja on jo ilmoittautunut tapahtumaan, mutta mukaan mahtuu vielä lisää. Elävän kirjaston keskustelutovereiksi etsitään ihmisiä, jotka edustavat erilaisia vähemmistöjä ja muita ryhmiä, jotka kohtaavat esimerkiksi syrjintää ja ennakkoluuloja. Miltä kuulostaisi keskusteluhetki Irakista Suomeen muuttaneen ihmisen kanssa?

Elävä kirjasto on yhdenvertaisuutta edistävä toiminnallinen menetelmä, joka pyrkii tukemaan erilaisten ihmisten välisen kohtaamisen ja vuoropuhelun kautta moninaisuuden, ihmisoikeuksien ja ihmisarvon kunnioittamista.

Tapahtuma kestää koko päivän. Klo 9.30–15 Elävän kirjaston ihmiskirjoihin saapuu tutustumaan yläkoululaisia. Illalla klo 17–19 Elävä kirjasto on avoin kaikille. Elävässä kirjastossa keskustellaan suomen kielellä. Tapahtuman järjestävät Rauman kaupungin sivistystoimialan yksiköt.

Ilmoittaudu keskustelijaksi eli eläväksi kirjaksi 12.3. mennessä. Käytä myös mielenkiintoinen tilaisuus lukijan roolissa ja osallistu rohkeasti iltatilaisuuden kaikille avoimiin keskusteluihin.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset
Jaana Vuorinen, puh.044 793 5190, jaana.vuorinen@rauma.fi