Ajankohtaista

Ensimmäisen koronarokotteen saa ilman ajanvarausta 22.9. ja 24.9.

Lähikuva rokotteen antamisesta.

Ensimmäisen koronarokotteen voi saada ilman ajanvarausta keskiviikkona 22.9. klo 12–19 ja perjantaina 24.9. klo 9–15. Kakkosrokotuksia jatketaan aiemmin annettujen aikojen mukaisesti. Rokotukset järjestetään osastolla T0, osoitteessa Steniuksenkatu 2.

– Raumalla rokotuskattavuus on tällä hetkellä heikoin 20–40-vuotiaiden keskuudessa, terveyspalvelujen vs. ylihoitaja Marja Iisakkala sanoo.

Rokotukset järjestetään terveysturvallisesti turvavälit ja kasvomaskit huomioiden. Huomioitavaa on, että sisätiloihin otetaan kerrallaan rajallinen määrä ihmisiä odottamaan rokotusvuoroa.

Rokotettavalla henkilöllä on oltava mukana henkilöllisuustodistuksena henkilökortti, passi tai Kela-kortti. Rokotuksen jälkeen henkilön tulee jäädä tarkkailuun vähintään 15 minuutiksi.

Tarkemmat tiedot riskiryhmistä, käytettävistä rokotteista ja rokotteiden vaihtamisesta löytyvät osoitteesta www.rauma.fi/koronarokotukset.

Moderna-rokotuspäivä pidetään 23.9.

Rauman terveyspalvelut antaa torstaina 23.9. Moderna-rokotteita ajanvarauksella. Ajan ykkösrokotteelle tai aikaistetulle kakkosrokotteelle voi varata perjantaista 17.9. klo 14 alkaen osoitteessa rauma.terveytesi.fi. Sähköinen ajanvaraus vaatii vahvan tunnistautumisen. Järjestelmä ei tue Internet Explorer -selainta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosituksen mukaan ensimmäisen ja toisen rokoteannoksen väli voidaan lyhentää kuuteen viikkoon aiemman kahdeksan viikon sijaan. Suositus koskee kaikkia koronarokotteita. Kakkosrokotusta voi aikaistaa, jos ykkösrokote on otettu 15.8. tai sitä ennen.

Mikäli rokotettava haluaa toisen rokoteannoksensa kuuden viikon kuluttua, rokotuksen aikaistamista voi pyytää puhelimitse numerosta 044 403 2625 arkisin kello 8–10.