Ajankohtaista

Esi- ja perusopetukseen ilmoittautuminen alkaa 1.2.

Lapsi tekemässä tehtäviä koululuokassa.

Rauman kaupungin esi- ja perusopetuksen ilmoittautumisaika on 1.–14.2. Tänä syksynä kouluun astelevat vuonna 2014 syntyneet lapset. Tulevien koululaisten perheille on postitettu ilmoittautumista koskeva infokirje ja koulun aloittamisesta löytyy tietoa myös kaupungin nettisivuilta.

Perusopetuksen ensimmäisen luokan aloittaa Raumalla tulevana syksynä 375 lasta. Raumalaisten ekaluokkalaisten määrä on selvitetty yhdistämällä jo esiopetuksessa olevien lasten tiedot sekä Digi- ja väestötietovirastosta saadut kyseisen ikäluokan tiedot. Valtaosa 2014 syntyneistä lapsista on jo kaupungin esiopetuksen piirissä.

– Listat täydentävät toisiaan, sillä kaupungin alueella asuu myös sellaisia lapsia, jotka eivät syystä tai toisesta ainakaan tällä hetkellä ole virallisesti raumalaisia, mutta ovat kuitenkin esiopetuksessa ja koulupaikan tarpeessa, suunnittelusihteeri Arto Kiili kertoo.

Raumalla ikäluokat pienenevät vuosi vuodelta. Muutos on selvästi nähtävissä, mutta tulevana syksynä peruskoulun kokonaisoppilasmäärissä ei kuitenkaan vielä tapahdu kovin merkittävää notkahdusta.

– Laskusuunta näkyy Rauman oppilasmäärissä, sillä esimerkiksi vuonna 2019 Raumalla koulun aloitti noin 410 lasta ja vuonna 2020 noin 385 lasta. Jatkossa ikäluokat pienenevät vielä enemmän. Vuonna 2023 aloittavan ikäluokan koko olisi väestötietojen mukaan noin 327 ja vuonna 2026 noin 321, Kiili toteaa.

Digi- ja väestötietovirastosta saatujen tietojen perusteella Raumalla aloittaa tulevana syksynä myös 346 esikoululaista. Ikäluokkatilaston mukaan esikoululaisia on 28 lasta vähemmän, kuin viime vuonna.

– Kaikille tulevien eskarilaisten perheille lähetetään henkilökohtainen kirje koskien esiopetukseen ilmoittautumista, vs. varhaiskasvatusjohtaja Jaana Ahvenjärvi sanoo.

Koululaisten iltapäiväkerhoon osallistuvien lasten määrän odotetaan mukailevan viime vuotta. Vuonna 2020 iltapäiväkerhotoiminnassa oli mukana yli 500 lasta ja toimintaa järjestettiin 16 eri toimintaryhmässä. Iltapäivätoimintapaikkaa lukuvuodelle 2021–2022 tulee hakea 1.–14.2.

– Rauman kaupungin sivistystoimiala järjestää 400 lapsen iltapäivähoidon omana toimintana ja noin 100 lasta käy yhteistyötahojen iltapäivätoiminnassa Lapissa, Rauman normaalikoulussa ja Freinetkoulussa, iltapäivätoiminnan esimies Jutta Liiten kertoo.