Esi- ja perusopetusikäisten lasten perheille jaetaan kiirastorstaina 2600 ruokakassia

Kuva: Koululainen juo maitoa leipä kädessä

Rauman kaupunki tarjoaa esi- ja perusopetusikäisten lasten perheille mahdollisuuden ruokakassiin poikkeusolojen vuoksi. Ruokakassin tarkoituksena on tarjota ainekset korvaamaan koululounasta. Raumalaiset perheet tilasivat viikonlopun aikana yhteensä 2600 ruokakassia. Esiopetus- ja perusopetusikäisiä lapsia on Raumalla kaikkiaan 3600.

– Määrä oli todellinen yllätys. Yli 1400 perhettä teki tilauksen viikonlopun aikana, sivistystoimialan toimialajohtaja Soile Strander sanoo.

Ruokakasseja jaetaan ensimmäisen kerran kiirastorstaina 9.4. Kodisjoen, Lapin, Pohjoiskehän ja Nanun koulujen noutopisteillä.

– Ruokakasseja tilanneiden perheiden tulee seurata Wilma-tiedotteita ja noudattaa annettuja ohjeita, jotta jaot saadaan onnistumaan mahdollisimman sujuvasti ja koronavirukseen liittyviä määräyksiä noudattaen. Ihmisiä on tulossa paljon varsinkin Pohjoiskehän ja Nanun koulun noutopisteille. Porrastettuja noutoaikoja ja turvavälejä tulee noudattaa, opiskeluhuollon esimies Sari Ågren kertoo.

Nouto-ohjeet ja -aikataulut julkaistaan Wilmassa viimeistään keskiviikkona 8.4. klo 8. Noutoaikataulut ovat nähtävissä Wilma-ohjelman ohella myös osoitteessa https://peda.net/rauma/oppilashuolto/opa.