Ajankohtaista

Euroopan urheiluviikko tarjoaa raumalaisille nuorille liikuntaa ja lajikokeiluja 23.–30.9.

Padel-mailoja maassa.

Euroopan urheiluviikkoa vietetään 23.­–30.9. Rauman kaupungin liikuntapalvelut järjestää teemaviikon aikana nuorille monipuolista maksutonta toimintaa.

Maanantaina 26.9. raumalaiset 5.–9.-luokkalaiset pääsevät Nuorisopassista löytyvällä erillisellä edulla maksutta uimahalliin. Uimahallissa voi osallistua myös arvontaan, josta voi voittaa kymmenen käynnin rannekkeen.

10–15-vuotiaat pääsevät tiistaina 27.9. maksutta Liikuntakeskus Troppiin, jossa voi kokeilla sulkapalloa ja padelia ilman ennalta varattua vuoroa.

Keskiviikkona 28.9. Eerik Aalto luotsaa maksuttomia frisbeegolfkursseja Pohjoiskehän koulun läheisyydessä Rauma Disc Golf Parkilla klo 15–17 ja klo 17­–18. Lisäksi Pallo-Iirot mahdollistaa maksuttoman kuplafutiskokeilun nuorille talviharjoitteluhallissa klo 15­–17.

Torstaina 29.9. Rauman skeittihalliin on maksuton sisäänpääsy klo 17–20. Samalla voi osallistua arvontaan. Palkintona on skeittihallin kymppikortti.

Perjantaina 30.9. uimahallissa järjestetään loppuunmyyty vesidisco 9­–12-vuotiaille klo 18–20.30.

Urheiluviikko on Euroopan komission aloite urheilun ja liikunnan edistämiseksi kaikkialla Euroopassa. Sen tavoitteena on innostaa eurooppalaisia liikkumaan ja olemaan aktiivisia omassa arjessaan.

Suomessa Euroopan urheiluviikolla ihmisiä kannustetaan lisäksi mukaan valtioneuvoston kanslian sekä opetus- ja kulttuuriministeriön Suomi Toimii – Suomi Harrastaa -kampanjaan. Tänä vuonna urheiluviikko ja sen rahoitus on suunnattu erityisesti nuorille. Teemaviikkoa rahoitetaan Euroopan unionin Erasmus+-ohjelmasta.

Lisätietoja Euroopan urheiluviikosta löytyy Opetushallituksen www.oph.fi/fi/ohjelmat/beactive-euroopan-urheiluviikko.