Ajankohtaista

Festivaali kaupungissa – Pitsiviikkoa vietetään Raumalla yhdeksän päivän ajan

Pitsiviikko avattiin tänään Nyplääjäpatsaan luona Helsingintorilla. Seuraavan yhdeksän päivän ajan Raumalla nautitaan tapahtumista. Luvassa on kattava tarjonta ilmaiskonsertteja ja –tapahtumia, näyttelyitä, lastenohjelmaa ja kaupunkifestivaalin tunnelmaa joka puolella kaupunkia.

Näyttely- ja käyntikohteita on Pitsiviikon aikana avoinna yli neljäkymmentä. Nähtävää on pitsistä postimerkkeihin ja käsitöistä kuvataiteeseen. Raumalaisten taiteilijoiden työhuoneiden ovet ovat auki, ja tapahtumakävijät pääsevät seuraamaan taiteilijoiden työskentelyä aivan lähietäisyydeltä. Historiallisia käyntikohteita löytyy Vanhasta Raumasta. Muistaa kannattaa myös Sammallahdenmäki, jossa vietetään sunnuntaina 23.7. tapahtumapäivää.

Pitsiviikko tarjoaa lapsille paljon tekemistä ja kokemista. Erilaisia kädentaitojen työpajoja, seikkailuretkiä ja muita tapahtumia järjestetään runsaasti. Lasten Pitsiviikko huipentuu konsertti- ja sirkusesityksiin.

Kansainväliset Suurmarkkinat tarjoavat makuja maailmalta sekä kotimaasta tänä vuonna neljän päivän ajan. Kalatorin käsityöläismarkkinoilta tuotteita voi ostaa kädentaitajilta itseltään.

Avoimet pihat ja pihakirppikset  -tapahtuman ansioista Vanhan Rauman upeisiin sisäpihoihin pääsee Pitsiviikolla tutustumaan joka päivä. Kirppispöytien takana seisovat talojen omistajat, jotka osaavat kertoa kiinnostavia tarinoita talojen ja koko Vanhan Rauman historiasta. Tapahtumaviikon varmasti odotetuin päivä on perjantaina 28.7., jolloin koko kaupungissa vietetään Mustan pitsin yötä.

Tervetuloa Pitsiviikolle!