Ajankohtaista

Flatlands-esitykset tuovat elokuussa nykytaidetta myös Raumalle

bambusoitin_materiaali_Jan_Kolar

Lönnströmin taidemuseo ja kuvataiteilija Jani Ruscica ovat työstäneet yhteistyössä Flatlands-projektia vuoden 2017 alusta asti. Elokuussa 2018 on Flatlands-esitysten vuoro Suomessa.

Flatlands-esityksen pääsee kokemaan Posellissa 9.8. klo 14 osana Rauma Festivon ohjelmaa. Viikkoa myöhemmin Flatlands toteutuu Helsingin Musiikkitalon Paavo-salissa 16.8. klo 18. Yleisöllä on esityksiin vapaa pääsy.

Esityksissä lasisoitinta soittaa saksofonisti Linda Fredriksson, bambusoitinta kosketinsoittaja ja cembalisti Matias Häkkinen ja ready made -soitinta elektronisen musiikin tekijä Sara Milazzo.

Jani Ruscican yhdessä muusikkojen kanssa laatima vapaasti tulkittava esitysohjelma lähtee liikkeelle elämää ylläpitävästä rytmistä, hengityksestä. Satoja vuosia vanhan Folia-sävelmän yksi lukemattomista versioista tunnetaan suomalaisen kansanmusiikin Lampaan polskana. Siinä koko maailma pauhaa. Näihin sanoihin Flatlands-esitys päättyy.

Flatlands-teoksen lähtökohtana on kolme eri aikakausilta ja erilaisista historiallisista viitekehyksistä olevaa kuvaa, joissa on soitin. Kuvien pohjalta on valmistettu kolme taideobjektia – bambusoitin, lasisoitin ja ready made -soitin. Eri alojen käsityöläiset ovat toteuttaneet soittimet yhteistyössä kuvataiteilija Jani Ruscican kanssa.

Katso esitysten ajankohdat ja tutustu oheisohjelmaan sekä lue lisätietoja osoitteessa lonnstrominmuseot.fi/flatlands.

 

Kuva: Jan Kolar/Lönnströmin taidemuseon lehdistökuvat