Hellesäällä myös lemmikit kaipaavat huolenpitoa

koira juoksee pallon kanssa kesällä

Lämpiminä kesäpäivinä on hyvä muistaa huolehtia niin omasta kuin myös lemmikin terveydestä. Rauman eläinlääkintähuollon kaikki toimipisteet ovat avoinna koko kesän.

Lemmikin oloa voi helpottaa helteillä huolehtimalla, että puhdasta ja raikasta juomavettä on aina tarjolla. Myös lemmikin kastelu, uittaminen ja märillä pyyhkeillä peittely viilentää. Ilmastoidussa asunnossa viihtyvät myös eläimet.

– Kuumalla säällä lemmikkiä ei saa jättää autoon. Ulkoilu ja lenkkeily on hyvä suorittaa vain myöhään illalla tai aikaisin aamulla, kun lämpötila on suhteellisen matala, kunnaneläinlääkäri Anne-Mari Sjölund kertoo.

Hellepiikkien aikaan Rauman eläinlääkäreissä tavataan päivystysluontoisesti lämpöhalvauspotilaita. Myös monet iho- ja sydänsairaudet lisääntyvät helteillä.

– Helle voi aiheuttaa eläimille nestehukkaa, lämpöhalvauksia, kroonisten ja akuuttien sydänsairauksien kliinisen kuvan huononemista sekä erilaisia ihosairauksia, Sjölund sanoo.

Ajankohtaista tietoa ja neuvoja lemmikin omistajille löytyy Rauman kaupungin praktikkoeläinlääkärien Facebook-sivulta.

– Sivua päivitetään ahkerasti ja pyrimme välittämään tietoa lemmikin omistajille. Sivulla on ollut jo päivityksiä muun muassa sinilevästä, kyyn puremista, punkeista sekä lemmikkien kesäautoilusta.

Rauman kaupungin eläinlääkintähuolto palvelee kesäaikana normaalien aukioloaikojen puitteissa. Ajanvaraukset tulee tehdä eläinlääkärien puhelinnumeroista.