Ajankohtaista

Hengitystieinfektiovastaanotto korvaa pandemiapoliklinikan Raumalla 30.5. alkaen

Valkoinen Rauma-logo sinisellä pohjalla.

Rauman terveyspalveluiden pandemiapoliklinikan toiminta päättyy perjantaina 27.5. Maanantaista 30.5. alkaen akuuttien hengitystieinfektioiden hoito keskitetään uudelle, kiirevastaanoton yhteydessä toimivalle hengitystieinfektiovastaanotolle. Kulku vastaanotolle on pääterveysaseman takapihan kautta opasteiden mukaisesti. Sisäänkäynti on Kaunisjärventien puoleisesta päädystä.

Vastaanotto toimii ajanvarauksella ja on avoinna maanantaista torstaihin 9–16 ja perjantaisin 9–14. Asiakkaat ohjataan odottamaan ulkona ja heidät noudetaan vastaanotolle henkilökunnan toimesta. Hoidon tarpeen arvio ja ajanvaraus hengitystieinfektioiden neuvontanumerosta 044 403 5234 arkisin kello 8–16.

Samasta numerosta tehdään myös koronatestauksiin liittyvät näytteenottotarpeen arvioinnit ja ajanvaraukset. Koronatestejä tehdään näytteenottokaistalla maanantaista perjantaihin klo 9–15.

– Testivastaukset tulee katsoa ensisijaisesti Omakanta-palvelusta. Mikäli Omakannan käyttö ei ole mahdollista, vastausta voi kysyä myös hengitystieinfektiovastaanoton neuvontanumerosta. Normaalisti testitulos on valmiina viimeistään 15 tunnin kuluttua näytteenotosta. Negatiivisen koronatestin vastaus lähetetään asiakkaalle edelleen potilastietojärjestelmästä automaattisesti, ylihoitaja Satu-Terhi Kanerva kertoo.

Palveluiden uudelleenjärjestelyn taustalla on vähitellen tasaantunut koronatilanne.

­– Alkuvuoden korkeiden ilmaantuvuuslukujen jälkeen palveluntarve on vähentynyt tilanteen rauhoittuessa. Tavoitteena on enenevässä määrin siirtyä kohti normaalia ja toimintoja ja palvelujakin arvioida uudelleen. Oletus on, että kesää kohti pandemiapalvelujen tarve vähenee, Kanerva sanoo.

Rauman terveyspalveluiden kartta