Ajankohtaista

Hevossuon jäteasemalla vietetään Jätteiden Yötä 8.6.

hevossuon jäseasema ilmakuvassa

Hevossuon jäteasemalla järjestetään jälleen Jätteiden Yö -tapahtuma perjantaina 8.6. Jäteasema on avoinna tapahtumapäivänä klo 7–24. Luvassa on monipuolista ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisille. Teemana ovat muovipakkauskeräys, kompostointi sekä ruokahävikin pienentäminen.

Risukuormien ja puutarhajätteiden tuominen jäteasemalle on ilmaista koko tapahtumapäivän ajan. Lapsille on luvassa muun muassa erilaisia kisoja sekä suunnistusta.

Tarjolla on makkaraa, kahvia ja pullaa. Martat paistavat iltapäivällä vohveleita ja Rauman kotitalousnaiset myyvät paikan päällä Rauma-sämpylöitä.

Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaiset kertovat päivän aikana ruokahävikistä ja jäteneuvojat kompostoinnista. Infoa on luvassa myös muovipakkauskeräyksestä.

Tapahtumassa kuullaan myös livemusiikkia, josta vastaa Jami Jokinen Jazz Collection.

Vs. käyttöpäällikkö Tarja Sillanpään mukaan tapahtumaohjelmaan saatiin jonkin verran ideoita ja ehdotuksia myös jäteaseman asiakkailta.

– Tällä kertaa meillä on tapahtumassa hyviä puhujia ja neuvojia paikan päällä. Odotamme paljon kävijöitä, jos kelit vain suosivat. Ehkä viime vuoden 800 kävijääkin ylittyy!