Ajankohtaista

Horse in the history of Rauma -kesänäyttely avautuu Tammelassa 15.6.

Hevostaulu Tammelan kesänäyttelyssä 2020.

Korjausrakentamiskeskus Tammelan verstaalla, osoitteessa Eteläpitkäkatu 17, avautuu maanantaina 15.6. kesänäyttely. Näyttely mukailee Rauman historian käänteitä, joissa hevoset ovat olleet ihmisen apuna, niin arjessa kuin työssä. Hevosilla on ollut monta roolia – ritarin ratsusta maatilan työhevosiin. Kesänäyttely on esillä 13.8. asti, ja se on kaikille avoin sekä maksuton.

– Ajatus hevosaiheiseen kesänäyttelyyn tuli Rauman historiasta. Kustaa Vaasa antoi vuonna 1551 määräyksen, että Raumalle rakennetaan kuninkaankartano käytöstä poistuneista luostarirakennuksista. Siellä kasvatettiin hevosia kruunun ja sotaväen tarpeisiin. Täältä niitä kuljetettiin laivalla Tukholmaan, työvalmentaja Erja Koski kertoo.

Näyttely käsittelee Rauman historiaa ja hevosen roolia ihmisen apuna erilaisten maalausten, taulujen ja valokuvien muodossa. Nuorten työpajan nuoret ovat osallistuneet näyttelyn tekemiseen monin tavoin, kuten valokuvaamalla, maalaamalla ja kehystämällä tauluja.

– Osassa teoksista on käytetty Decoupage-tekniikkaa eli tulostettuja kuvia on kiinnitetty lakan avulla puulevyihin. Näissä teoksissa esiintyvät muun muassa Raumalla vaikuttaneiden aatelissukujen vaakunat sekä kulloinkin vallassa olleet Ruotsin kuninkaat, Koski kertoo.

Tammelan kesänäyttelyn rakentamiseen on osallistunut 10 nuorta. Näyttelyn järjestämisestä vastaa Nuorten työpaja yhteistyössä korjausrakentamiskeskus Tammelan kanssa. Horse in the history of Rauma -näyttelyyn pääsee tutustumaan joka päivä klo 11-17.