Ajankohtaista

Ikäihmisillä on mahdollisuus kouluttautua liikunnan vertaisohjaajaksi

Ikäihmisiä pihajumpalla

Rauman kaupungin liikuntapalvelut kouluttaa yhdessä vanhuspalveluiden kanssa ikäihmisiä liikunnan vertaisohjaajiksi.  Koulutus järjestetään osana Voimaa vanhuuteen –terveysliikuntaohjelmaa keskiviikkona 29.9. klo 9–12 TulesTalolla, osoitteessa Aittakarinkatu 14.

Vertaisohjaajiksi kouluttautuvat saavat oppaan ja opastuksen ohjata tuoli-, vesi- ja perusjumppaa muille ikäihmisille. Osallistujat saavat myös Vertaisveturikassin, joka sisältää yleisiä liikuntavälineitä ryhmäliikunnan toteuttamiseen.

– Ohjaajaksi ryhtymiseen ei vaadita kuin halu vetää liikuntaryhmää ja liikunnan iloa. Jos kiinnostusta ja rohkeutta löytyy, mutta ei vielä omaa ryhmää vedettäväksi, vanhuspalvelut auttaa etsimään tilat ja kokoamaan ryhmän, palveluvastaava Tanja Hakulinen kertoo.

– Ryhmät voivat muodostua esimerkiksi omista ystävistä, taloyhtiöstä, yhdistyksistä tai mistä tahansa porukasta josta liikkujia löytyy.

Ohjaajat voivat toimia Rauman Palvelutorin tai oman yhdistyksen nimissä. Koulutuksen jälkeen ohjaajan toimintaa tuetaan muun muassa muiden ohjaajien vertaistuen avulla.

Ilmoittautumiset vertaisohjaajakoulutukseen 27.9. mennessä palveluvastaava Tanja Hakuliselle, tanja.hakulinen@rauma.fi, puh. 044 403 6332.