Ikäihmisten neuvosto tutustui Keskustelupuisto-hankkeeseen

Kuvassa vasemmalta: Lönnströmin taidemuseon amanuenssi Arja Roivainen, taiteilijat Oliver Kochta-Kalleinen ja Tellervo Kalleinen sekä neuvoston jäsen Sinikka Ringbom.

 

Ikäihmisten neuvosto oli kutsuttuna tutustumassa Lönnströmin taidemuseon ja Tellervo Kalleisen ja Oliver Kochta-Kalleisen yhdessä toteuttamaan nykytaiteen projektiin Keskustelupuisto – peli yhteisestä maaperästä Lönnströmin taidemuseolla.  Keskustelupuistohanke toteutetaan Raumalla kerrostalojen keskelle osoitteeseen Kalliokatu 28–30. Avoin haku pelaajiksi aukeaa raumalaisille 15.6.2018. Taiteilijat toivovat saavansa pelaajiksi puistoa toteuttamaan Raumalla asuvia henkilöitä, jotka edustavat paitsi ikärakenteeltaan kaupungin asukkaita, myös monipuolisesti erilaisia ihmisiä.

Hankkeeseen valitaan 36 pelaajaa. Kukin osallistuja saa aluksi työstettäväkseen puistoalueesta oman alueensa.  Peli toteutetaan kahden vuoden aikana kuutena siirtona, alkaen yksilöllisistä näkemyksistä ja muuntuen askel askeleelta yhteisöllisemmäksi.  Jokaista siirtoa varten on varattu 200 euroa/hlö. Osallistujilla on mahdollisuus myös  yhteistyöhön – he voivat halutessaan yhdistää maa-alueita ja ideoita sekä käytettävissä olevaa rahaa. Kuudennen siirron ehtona on koko ryhmän yhteinen päätös. Rahaa tätä viimeistä siirtoa varten on varattu 14 000 euroa. Hanke toteutetaan kesien 2019 ja 2020 aikana.  Kun puisto on valmis, järjestetään juhlat.

Pelisäännöt ja hakulomake löytyvät osoitteesta keskustelupuisto.fi.  Pelaajahaku on avoinna syyskuun 2018 loppuun asti. Ikäihmisten neuvosto toivoo, että hanke saa paljon kiinnostusta ja monia innokkaita hakemaan mukaan peliin.