Ajankohtaista

Influenssahoito on ruuhkauttanut Rauman terveyspalveluiden päivystyksen

Rauman terveyspalvelujen kiinteistö Steniuksenkadulla yöaikaan

Joulukuun viimeisellä viikolla on Rauman päivystyksessä ollut ruuhkaa pääsääntöisesti influenssasta johtuen. Päivystyksessä kävi 512 potilasta, mikä on reilu sata enemmän kuin normaalisti. Potilaan hoito on alkanut keskimäärin 1 tunti 33 minuutin kuluttua ilmoittautumisesta, kun koko kuussa keskiarvo on ollut 1 tunti 31 minuuttia. Yksittäistä vaihtelua on ollut ja osa potilaista on ohjattu kotiin odottamaan vastaanotolle pääsyä, jos se sairaus huomioiden on ollut mahdollista. Tällöin odotusaika on laskettu uudesta ilmoittautumisesta.

Tavoitteena on siirtyä lähiviikkoina keskitettyyn ajanvaraukseen, jolloin kaikkien muiden paitsi hätätilapotilaiden toivotaan ottavan yhteyttä puhelimitse. Kiireellistäkin apua tarvitsevat saavat noin ajan ja odotusaika pitäisi jäädä kohtuulliseksi.

Osastoilla on nostettu potilaspaikkojen määrää ja potilaspaikkoja lisätään entisestään. Myös hoitajien määrää on lisätty.

Loppuvuoden normaalivastaanotto ei ollut ruuhkautunut. Perjantaina 30.12. tarjolla oli kiireettömiä vapaita aikoja tammikuun ensimmäiselle viikolle sekä myös kiireellisiä vastaanottoaikoja.