Ajankohtaista

Innovaatiokilpailu keräsi jälleen monipuolisia aloitteita

Lähikuva purjelaivan plokista, taustalla sinertävä taivas.

Rauman kaupungin innovaatiokilpailuun saapui 5.11. mennessä kaikkiaan 14 aloitetta. Innovaatiokilpailu järjestettiin toista kertaa. Tavoitteena oli innostaa kaupunkilaisia ja yrityksiä kehittelemään uusia, luovia ratkaisuja, jotka parantavat ja tehostavat kaupungin toimintaa ja joista on hyötyä myös kaupunkilaisille, kaupungille ja ympäristölle.

Kilpailuun saadut innovaatioaloitteet liittyvät muun muassa osallisuuden, kiertotalouden, liikenteen ja matkailun kehittämiseen. Ensisijaisesti aloitteiden katsottiin hyödyttävän kaupunkilaisia.

Innovaatiokilpailun voittaja ratkaistaan joulukuussa. Valinnan tekee kaupungin johtoryhmä. Sitä ennen kaikista saaduista innovaatioaloitteista pyydetään lausunnot kaupungin asiantuntijoilta. Palkinto päätetään kilpailun voittavan innovaation perusteella.

Kilpailua uudistetaan keväällä

Idea innovaatiokilpailusta perustuu kokoomuksen valtuustoryhmän aloitteeseen. Viime keväänä toteutetussa kilpailussa saatiin 26 aloitetta ja palkittiin Mia Nikulan aloite Älykaupunki Rauma. Kunniamaininnan sai Riku Rantasen aloite kaupungin osallistumisesta Radio Novan iltapäivän Unboxing-kilpailuun.

Tavoitteena on järjestää Innovaatiokilpailu jatkossakin kahdesti vuodessa, keväisin ja syksyisin. Kehittämisajatuksena on suunnata kilpailu erilaisille kohderyhmille. Alustavasti on keskusteltu, että ensi keväänä kohderyhmänä olisivat ikäihmiset ja vuoden kuluttua syksyllä kilpailu järjestettäisiin yläkoulujen yhdeksänsille luokille.