Ajankohtaista

Itämeripäivää vietetään 27.8. – Rauman ruokapalvelut ideoi merellisen menun

Itämeripäivän logo värikkäällä pohjalla.

Itämeripäivää vietetään Suomessa ensimmäistä kertaa torstaina 27.8. Kyseessä on John Nurmisen Säätiön meren kunniaksi lanseeraama juhlapäivä. Rauman kaupunki on mukana Itämeripäivän vietossa ja haastaa myös kaupunkilaiset huomioimaan sekä suojelemaan Itämerta.

Teemapäivän tavoitteena on innostaa ihmisiä nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestä sekä tekemään konkreettisia tekoja sen hyväksi. Tarkoituksena on myös lisätä tietoa meren monimuotoisesta luonnosta, kulttuurista ja historiasta. Itämeripäivää vietetään jatkossa vuosittain elokuun viimeisenä torstaina.

Ruokapalvelut toteutti maistuvan Itämerimenun

Rauman kaupungin ruokapalvelut toteutti Itämeripäivän kunniaksi Itämerimenun henkilöstöravintoloissa, terveys- ja vanhuspalveluissa sekä kouluissa ja päiväkodeissa.

Kaupungin henkilöstöravintoloissa tarjoillaan Itämeripäivänä Saaristolaista kalakeittoa, joka tehdään silakasta. Terveyspalveluissa ja vanhuspalvelujen toimipisteissä herkutellaan kalamurekepihveillä. Rauman Lyseon lukiossa opiskelijat maistelevat silakkapihvejä ja perunasosetta. Kaupungin peruskouluissa ja päiväkodeissa on tarjolla Särkisen kalapyöryköitä perunalisäkkeen kanssa.

– Kalaruuat maistuvat raumalaisille lapsille ja nuorille hyvin. Kalakeitot ja -laatikot sekä uunikala ovat suosittuja. Koululaiset ymmärtävät hyvän ja terveellisen ruuan päälle, palveluesimies Marianna Perhe iloitsee.

Rauman ruokapalvelut huomioi Itämeripäivän mielellään. Itämerimenun avulla kampanjoidaan tärkeän asian puolesta ja tuodaan kalaruokia tutummiksi myös lapsille ja nuorille.

Kaupunki kerää merimuistoja Facebookissa

Rauman kaupunki kerää kaupunkilaisilta ja kaikilta Itämeren ystäviltä merimuistoja kaupungin Facebook-sivulla. Oman mieluisan meriaiheisen muiston jakaneiden kesken arvotaan Rauma-aiheisia palkintoja. Merimuistoja voi jakaa kaupungin Facebookissa 25.–27.8. Voittaja arvotaan perjantaina 28.8., ja häneen otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti Facebookin yksityisviestillä.

Osallistu #pulahdus-haasteeseen

Itämeripäivään voi osallistua myös uimalla. Ihmisiä kannustetaan pulahtamaan veteen ja juhlistamaan näin lähivesiä ja vesistöjä – koko Suomi pulahtaa klo 18. Pulahduksia kerätään sosiaalisessa mediassa tunnisteella #pulahdus.

Kaikki Itämeripäivän tapahtumat ja teot löytyvät itämeripäivä.fi-verkkosivuilta. Päivää vietetään seuraavan kerran elokuun viimeisenä torstaina 26.8.2021.