JHL:n jäsenten ulosmarssi ja lakko vaikuttavat kaupungin palveluihin

Kouluruokalan työntekijä valmistelemassa ruokailua.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on ilmoittanut Rauman kaupungin henkilöstöön kuuluville jäsenilleen järjestävänsä ulosmarssin torstaina 7.11. klo 13−15. Rauman kaupungille JHL on ilmoittanut järjestävänsä kaupungin ruoka- ja puhtauspalveluissa lakon, joka alkaa torstaina 7.11. klo 6.00 ja päättyy perjantaina 8.11. klo 24.00.

Työtaistelun syyksi JHL on todennut Vahva ja vakaa Rauma -talousohjelman ohjausryhmän esityksen, jonka mukaan sosiaali- ja terveystoimialalle tuotettavat ruoka- ja puhtauspalvelut siirretään liikkeenluovutuksella yksityiselle toimijalle.

Ulosmarssin 7.11. klo 13−15 vaikutukset

Vanhuspalveluissa ja terveyspalveluissa työt hoidetaan niin, että kenenkään henkeä, terveyttä tai omaisuutta ei vaaranneta. Sosiaali- ja terveyspalveluiden puhelinvaihde toimii.

Kaupungin iltapäiväkerhoista suurin osa on avoinna. Kiinni ovat Kaaron, Kortelan, Unajan ja Kodisjoen iltapäiväkerhot. Poikkeavista toiminnoista ilmoitetaan vanhemmille erikseen. Kaupungin perhepäivähoitajat ovat työssä.

Koulut ja koulukuljetukset toimivat normaalisti. Varhaiskasvatuksen toimipaikat ovat auki normaalisti, mutta sisäisiä järjestelyjä tehdään esimerkiksi ryhmiä yhdistelmällä.

Jätehuoltolaitos on suljettuna klo 13−15 ja avoinna klo 15−18. Rauman Veden toiminnot hoidetaan. Uimahalli toimii normaalisti.

Lakon vaikutukset Rauman kaupungin palveluihin  

JHL:n lakko vaikuttaa kaikkiin Rauman kaupungin tuottamiin ruoka- ja puhtauspalveluihin. Terveyden ja hyvinvoinnin kannalta tärkeiden ruokapalvelujen järjestämisestä on sovittu JHL:n kanssa.

Sosiaalipalveluiden ja vanhuspalveluiden yksiköiden sekä sairaalan ruokapalvelut toimivat Steniuksen tuotantokeittiössä normaalia pienemmällä pyhämiehityksellä. Kiirevastaanoton siivouspalvelut hoidetaan aamuvuorojen ajan.

Papinpellon vuoropäiväkodin ruoka- ja puhtauspalvelut hoidetaan.

Päiväkodeissa ja kouluissa ei ole ruokaa tarjolla torstaina 7.11. eikä perjantaina 8.11. Päiväkotilasten ja koulujen oppilaiden vanhempia ohjeistetaan pakkaamaan lapsilleen mukaan eväät, jotka kestävät huoneenlämpöä. Myös iltapäiväkerhoihin tulee ottaa mukaan omat eväät.

Kaupungin henkilöstöravintolat ja sairaalan kahvio ovat suljettuina.