Ajankohtaista

Joulukalenteri-ikkunat somistavat Vanhaa Raumaa 1.12. alkaen – kaupungissa myös muita jouluisia tapahtumia

Joulukalenteri-ikkuna, numero 19, jossa tonttuja.

Vanhaan Raumaan avautuu jälleen joulukalenteri-ikkunoita keskiviikosta 1.12. alkaen. Ohikulkijat voivat bongata uuden ikkunan joka päivä jouluun asti. Kaikki jouluiset ikkunat pidetään esillä loppiaiseen asti. Joulukalenteri-ikkunat on koottu kartalle, joka löytyy osoitteesta www.pitsikaupunginjoulu.fi.

Joulukalenteri-ikkunoiden toteutuksessa on mukana 24 tekijää, jotka suunnittelevat ja rakentavat omien ideoidensa mukaisen jouluisen ikkunakoristelun. Kokonaisuutta organisoi Vanha Rauma Yhdistys.

Kuorokonsertteja moneen makuun

Rauma Flikkatten Göörin joulukonsertti Joulu yhdessä järjestetään keskiviikkona 1.12. klo 19–20 Rauman Pyhän Ristin kirkossa, osoitteessa Luostarinkatu 1. Konsertissa myös yleisö pääsee laulamaan. Konserttiohjelman hinta on 10 euroa. Lisätietoja konsertista osoitteessa rfg.sulasol.net. Tarkemmat tiedustelut sähköpostitse flikkattengoor@gmail.com.

Torstaina 2.12. klo 18.30 alkaen Lapin seurakuntakodin tiloissa, osoitteessa Hiedastentie 6, pääsee nauttimaan Lapponiakuoron joululauluillasta.

Lisäksi sunnuntaina 5.12. klo 18 alkaen Rauma-salissa, osoitteessa Satamakatu 26, pidetään Rauman Mieslaulajien Isänmaallinen ilta -konsertti (tapahtuma on peruttu). Mukana illassa ovat myös Rauman Poikakuoro, Veteraanikuoro Rauman Isku sekä Rauman Mieslaulajien pienryhmät. Lipun hinta on 25 euroa. Konserttiliput ovat myynnissä Rauman kaupungin palvelupiste Pyyrmanissa, osoitteessa Valtakatu 2A.

Kodisjoen kylässä tunnelmoidaan jo joulua

Kodisjoen kylässä voi tutustua 4.–5.12. klo 11–15 Taidekoti Ylenin tunnelmalliseen jouluun, osoitteessa Kodisjoentie 1535. Kohteessa on perinteistä joulun tunnelmaa ITE-taiteilija Väinö Ylenin seimiasetelman äärellä. Taidekoti on puettu jouluasuun. Myös kahvila on avoinna ja myynnissä on muun muassa havukransseja.

Lauantaina 4.12. klo 12–15 ovat vuorossa Vanhanajan joulu ja myyjäiset Sepän torpalla, osoitteessa Kodisjoentie 1449. Myyjäisistä voi ostaa esimerkiksi joulupuuroa, leivonnaisia ja kädentaitotuotteita. Tapahtumasta voi tiedustella lisää numerosta 050 528 2658.

Jouluinen lauantai täyttää keskustan 4.12.

Rakastunut Raumaan -yhteisö järjestää lapsiperheille jouluohjelmaa Rauman Kauppatorilla lauantaina 4.12. klo 11–14. Rokki-Kokki Duo -lastenbändi esiintyy Kauppatorilla klo 11. Duo 50/60 jatkaa musisointia torilavalla klo 12. Lapsille tehdään kasvomaalauksia Kauppatorilla klo 10.30–13.30.

Lisäksi Tonttujuna kiertää keskustassa klo 11–14. Lähdöt ovat puolen tunnin välein Vanhan Raatihuoneen edestä, osoitteesta Kauppakatu 13. Junasta ei voi varata paikkoja, vaan paikat jaetaan saapumisjärjestyksessä. Junakyyti on ilmainen. Joulupukki päivystää torilla klo 11–13.

Lapsiperheiden jouluinen Vanhan Rauman kierros alkaa lauantaina 4.12. klo 14 Vanhan Raatihuoneen edestä. Varauksen maksulliselle kierrokselle voi tehdä Rauman elämysten verkkokaupassa, osoitteessa doerz.com/visitrauma, josta löytyy myös muita jouluisia elämyksiä.

Kävijöiden tulee seurata sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien järjestäjien tiedotusta mahdollisesta kokoontumisrajoituksesta tai koronapassin edellytyksestä. Satakunnan alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän linjauksen sekä Lounais-Suomen aluehallintoviraston määräyksen mukaan yli 50 henkilön sisätiloissa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa osallistujilta edellytetään koronapassia.

Kaikki Raumlaine joul -kokonaisuuteen kuuluvat tapahtumat ja muu ajankohtainen materiaali on koottu osoitteeseen www.pitsikaupunginjoulu.fi. Jouluisia tapahtumia voi tarkastella myös kaupungin tapahtumakalenterista. Raumalaisia joulutunnelmia voi jakaa sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #raumlainejoul ja #pitsikaupunginjoulu.