Ajankohtaista

Jouluna syntyy paljon jätettä – tutustu lajitteluohjeisiin

Joululahjapaperia.

Loppuvuoden pyhinä syntyy paljon erilaista roskaa ja kierrätettävää, joiden lajittelu voi olla haastavaa. Esimerkiksi lahjapaperit ja narut eivät kuulu kierrätyspaperin tai -kartongin joukkoon, vaan runsaan painovärimäärän ja kuitupitoisuuden vuoksi ne kuuluvat polttokelpoiseen jätteeseen.

Kynttilöiden loput ja sellofaani tulee kierrättää polttokelpoiseen jätteeseen. Muovipakkaukset ja styroksit kuuluvat muovipakkausjätteeseen, litistetyt pahvit sekä vanhat joulukortit kierrätetään kartonkijätteeseen ja alumiinivuoat metallinkeräykseen.

Toimimattomat kuusenkynttilät, kyntteliköt ja valosarjat tulee viedä sähkölaitteiden (SER) keräyspisteisiin. Keräyspisteitä löytyy kaupoista, Hevossuon jäteasemalta sekä Kuusakoski Oy:n kierrätyspisteeltä.

Käytetyt paristot tulee hävittää paristokeräyspisteisiin, joita löytyy kaupoista ja Hevossuon jäteasemalta. Paristojen virtanavat tulee teipata ennen kierrätykseen viemistä, jotta ne eivät toisiinsa osuessaan joudu oikosulkuun ja aiheuta pahimmassa tapauksessa tulipaloa.

Kinkkurasvaa ei saa kaataa viemäriin, sillä jähmettyessään se voi tukkia putkiston. Rasvan voi kerätä esimerkiksi tyhjään maitopurkkiin ja toimittaa Rauman Citymarketin kierrätyspisteeseen. Muiden paikkakuntien kierrätyspisteet voi tarkistaa osoitteesta www.kinkkutemppu.com.

Kinkkurasvan voi kierrättää Raumalla myös S-ryhmän pisteissä. Rasvan voi kerätä kotona erilliseen astiaan ja kaataa Prisman ja S-Market Äyhön pihoilla oleviin keräysastioihin.

Joulukuusen voi toimittaa pyhien jälkeen maksutta Hevossuon jäteasemalle.