Kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivo järjestetään 6.–10.8.

Huilisti Jenny Villanen ja harmonikansoittaja Heli Siekkinen

Kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivo järjestetään Raumalla 6.–10.8. Viiden päivän tapahtumaan sisältyy lähes 30 konserttia ja tapahtumaa. Rauman Konserttiyhdistys ry:n järjestämä tapahtuma kuuluu Finland Festivals -ketjuun, joka on Suomen tärkeimpien kulttuuritapahtumien yhteistyöjärjestö. Tänä vuonna tapahtuman taiteellisena johtajana toimii basso Mika Kares. Tapahtuman toisena, vuorottelevana taiteellisena johtajana jatkaa viulisti ja kapellimestari Jan Söderblom.

Konsertit, iltapäivämatineat, esitelmät ja tori- ja kahvilasoitot sekä yllätyskonsertit yleisöltä yleensä suljetuissa yksityispihoissa tuovat musiikin ja kansainväliset huipputaiteilijat kaikkien ulottuville. Kamarimusiikki soi muun muassa Posellissa, Pyhän Ristin kirkossa ja Rauma-Salissa. Rauma Festivon tavoitteena on, että jokainen voi osallistua festivaalin konsertteihin mahdollisimman esteettömästi. Joka päivä kuullaan myös ilmaiskonsertteja.

– Ennakkomyynnin perusteella yleisöä kiinnostaa erityisesti keskiviikon 7.8. konsertti Polttopisteessä Outi Tarkiainen, jossa odottamisen ja synnyttämisen huikeaa matkaa kuvaava Naarasäiti-teos kuullaan Rauman oman pojan, baritoni Aarne Pelkosen esittämänä, Festivon toiminnanjohtaja Anna Grundström kertoo.

– Myös perjantaina 9.8. Rauma-salissa näyttämötoteutuksena koettava Béla Bartókin ooppera Herttua Siniparran linna on herättänyt suurta huomiota. Sinipartana synkistelee Festivon taiteellinen johtaja, basso Mika Kares.

Raumalaisväriä on myös lauantain 10.8. Festivo Collaborations -konsertissa: pitelemätön multi-instrumentalisti Esko Grundström palaa kotikaupunkiinsa ja tuo mukanaan yhteistyöprojekteja vuosien varrelta. Jamimeinigistä nauttiville sopii tämän konsertin lisäksi perjantain 9.8. Brummi-ilta Purkauksia, jossa päästetään irti raumalaislähtöisen huilisti Jenny Villasen ja harmonikansoittaja Heli Siekkisen 2Clazz sekä huippulyömäsoitinyhtye Helsinki Percussion Ensemble.

Rauma Festivo tekee vuosittain yhteistyötä raumalaisten oppilaitosten kanssa niin konserttien sisältöjen kuin musiikkikasvatuksenkin muodossa. Lisäksi festivaalin aikana järjestettävät kahvilakonsertit tehdään yhteistyössä Tampereen Musiikkiakatemian kanssa. Musiikin ammattiopiskelijat tuovat taidollaan hienon lisän festivaalin ilmaiskonserttitarjontaan.

Lippuja Rauma Festivon tapahtumiin voi ostaa Palvelupiste Pyyrmanista ja lippu.fi-palvelusta.

Rauma Festivon ohjelma