Ajankohtaista

Kansainvälisen yhteistyön LINC 2018 -seminaari rantautuu Raumalle 12.–14.6.

LINC_avajaiskulkue

Lounais-Suomeen saapuu kesällä noin 320 paikallisen kehittämisen asiantuntijaa 17 eri maasta tutustumaan länsirannikon matkailuun, lähiruokaan ja yrityksiin. Satakunnan ja Varsinais-Suomen Leader-ryhmät järjestävät yhteistyössä LINC 2018 -seminaarin 12.–14.6. Tapahtuman pääpaikka on tänä vuonna Rauma. Päävastuussa järjestelyistä on Vakka-Suomessa ja Rauman seudulla toimiva Leader Ravakka.

LINC-seminaari on Euroopan Leader-ryhmien verkostoitumistapahtuma, joka pyrkii lisäämään kansainvälistä yhteistyötä EU:n maaseutualueilla. Tapahtuma kiertää vuosittain EU-maasta toiseen.

– Tapahtuma mahdollistaa suomalaisen ja lounaissuomalaisen maaseudun, sen toimijoiden ja niiden osaamisen nostamisen kansainväliseen valokeilaan. Paikalle saapuu paikallisen kehittämisen asiantuntijoita eri EU-maista tutustumaan Suomen ja suomalaisten tapoihin edistää kokonaisvaltaista hyvinvointia maaseutualueilla. Samalla Lounais-Suomen maaseudun kehittämistyö, Leader-toiminta ja seutu saavat myös kansallista näkyvyyttä, LINC-järjestelyistä vastaava koordinaattori Johanna Vanhatalo Leader Ravakasta kertoo.

Paikalliset yritykset ja yhteistyökumppanit avainasemassa

Osallistujat majoittuvat Raumalla ja Uudessakaupungissa. Kolmipäiväiseen seminaariin sisältyvät opintoretket suuntautuvat eri puolille Lounais-Suomea. Kansainvälisille vieraille esiteltävä alue ulottuu Merikarvialta Iniöön.

Seminaarin kantavina teemoina ovat luonto ja matkailu, vesistöt sekä lähiruoka. Yhteistyön edistämisen lisäksi LINC-seminaari on paikka esitellä Suomen vahvuuksia muun muassa vesielinkeinoissa ja ruuantuotannossa.

Kansainvälinen seminaari tuo työtä ja mahdollisuuksia myös useille paikallisille toimijoille.

– Alueella toimivat yrittäjät ovat avainasemassa tapahtuman onnistumisessa, Vanhatalo sanoo.

Muita tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat Maaseutuviraston Verkostopalvelut, Rauman kaupunki, Tallink Silja, Raisio Oyj, DROPP water, Satakunnan AMK ja Rauman Yrittäjät. Myös Euroopan komission maaseutuverkosto ENRD* on mukana totuttamassa tapahtumaa. Seminaarin järjestämistä rahoitetaan EU:n maaseuturahastosta.

*ENRD European Network for Rural Development on Euroopan komission alainen verkosto, joka kokoaa yhteen EU:n maaseudun kehittäjät ja jokaisen jäsenmaan maaseutuverkostot.

 

Kuva: Mimmi Virtanen