Ajankohtaista

Kansainvälistä maailmanperintöpäivää vietetään 18.4. – suuntaa seikkailulle Vanhaan Raumaan

Vanha Rauma, mukulakivi

Keskiviikkona 18.4. vietetään kansainvälistä maailmanperintöpäivää. Raumalta löytyy kaksi upeaa maailmanperintökohdetta – Vanha Rauma sekä Sammallahdenmäki.

Rauman kaupungin hallinnoima kansainvälinen Living with Cultural Heritage -hanke on tuottanut matkailun ja maailmanperintökasvatuksen tueksi 4 reittiä, joiden avulla Vanhan Rauman maailmanperintökohde avautuu yllättävälläkin tavalla. Vanhassa Raumassa voi jatkossa seikkailla omatoimisesti erilaisilla reiteillä, kuten runo- tai arkeologiareiteillä. Myös Vanhan Rauman portteja voi bongailla. Kolmella reitillä kuljetaan citynomadi-sovelluksen avulla. Citynomadin voi ladata omaan puhelimeen tai seurata reittiä verkkoselaimen kautta. Kulttuuriperintöpolku Vanhan Rauman runoreitti tehtävineen löytyy verkkosivustolta.

Tänä vuonna teemana on Heritage for Generations, jolla halutaan muistuttaa, että kulttuuriperinnön tietoja ja taitoja tulee jakaa lapsille ja nuorille, sekä antaa heille mahdollisuuksia osallistua, oppia ja määrittää kulttuuri- ja maailmanperintöä omasta näkökulmastaan.

Maailmanperintöpäivää on vietetty vuodesta 1983 alkaen.

Maailmanperintöpäivään liittyen on koottu kattavasti aineistoa ja tekemistä monen ikäisille. Tutustu Rauman osuuteen!

Vanhan Rauman runoreitti
Vanhan Rauman arkeologiareitti
Vanhan Rauman portit
Raumanjoki