Ajankohtaista

Kansalaisopiston kurssitarjonnassa on jokaiselle jotakin – ilmoittautuminen alkaa 25.8.

Kansalaisopisto mattoja

Kansalaisopiston kurssitarjonnasta löytyy jokaisele jotakin. Tarjolla on taidetta, käsitöitä, liikuntaa, musiikkia, kieliä, teatteria ja paljon muuta. Valittavana on noin 500 kurssia, jotka alkavat pääosin viikolla 37 eli maanantaista 13. syyskuuta alkaen.

Rauman kansalaisopiston lukuvuoden 2021-22 opinto-opas jaetaan kaikkiin raumalaisiin talouksiin keskiviikkona 18.8.2021. Eurajoella oppaan voi noutaa kirjastosta, kunnanvirastosta ja matkailuinfosta. Opinto-oppaaseen voi tutustua myös kansalaisopiston kotisivuilla, www.rauma.fi/kansalaisopisto sekä opistopalvelut.fi/rauma

Kursseille ilmoittautuminen alkaa internetissä keskiviikkona 25.8. klo 18.00. Puhelimitse tai käymällä Tarvonsaaren koulussa, Lyseokatu 2, voi ilmoittautua torstaina 26.8. klo 8.00-17.00 sekä sen jälkeen toimiston aukioloaikoina. Ilmoittautua voi niin kauan kuin kursseilla on tilaa.

Rauman kansalaisopistossa valmistaudutaan syksyyn, johon kuuluu sekä lähi- että etäopetusta. Ensisijaisesti kurssit, luennot ja taiteen perusopetuksen opetus järjestetään lähiopetuksena. Tarpeen vaatiessa opetus voidaan siirtää verkkoon niiden kurssien osalta, jotka on opinto-oppaassa merkitty @-merkillä. Ohjelmassa on myös etäkursseja, jotka joka tapauksessa toteutetaan verkossa. Toiminnassa noudatetaan viranomaisten koronatilanteesta antamia suosituksia ja ohjeita, jotta opiskelu on turvallista.

Tarvitsetko digiapua?

Jo nyt elokuussa järjestetään digiohjausta maanantaisin klo 10.00-12.30 ja torstaisin klo 15.00-17.30. Ohjausta annetaan koronatilanteesta riippuen pääkirjastossa tai puhelimitse. Neuvoja voi kysellä, jos on pulmia tietokoneen, tabletin tai kännykän kanssa. Ohjaus on maksutonta eikä siihen tarvitse ilmoittautua.

Ennen lukuvuoden alkua, 6.9., 7.9. ja 9.9., on lisäksi mahdollista osallistua maksuttomille Etäopiskelu zoomin kautta -kursseille. Niille voi ilmoittautua 25.8. alkaen.

Zoom-koulutuksen ja Digiohjauksen järjestää Rauman kansalaisopiston Digiohjaus-hanke.