Ajankohtaista

Karanteenissa ja eristyksessä olevilla on mahdollisuus ulkoäänestykseen vaalipäivänä 13.6.

Lähikuvassa vaalien äänestyslipuke kädessä.

Kuntavaalien vaalipäivä on sunnuntaina 13.6. Vaalipäivänä voi äänestää vain omalla äänestysalueella, joka on merkitty Ilmoitus äänioikeudesta -korttiin. Rauman jokaisella äänestysalueella on tarvittaessa mahdollisuus ulkona äänestämiseen. Järjestely on tarkoitettu niille, jotka ovat lääkärin määräämässä karanteenissa tai eristyksessä, eivätkä voi tulla sisätiloihin äänestämään.

Mikäli henkilö haluaa äänestää vaalipäivänä, mutta joutuukin koronan vuoksi karanteeniin tai eristykseen, hänen kannattaa olla mahdollisuuksien mukaan etukäteen yhteydessä vaalipäivän äänestämisestä sopimiseksi. Ulkoäänestykseen liittyvissä asioissa ja järjestelyissä voi ottaa yhteyttä keskusvaalilautakunnan numeroon 044 793 3300.

– Vaalipäivänä äänestyspaikkojen ulkopuolelle tullaan lisäksi laittamaan oikeusministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen toimittamia STOP-julisteita. Niissä kehotetaan olemaan tulematta sisälle vaalihuoneistoon, mikäli henkilö on lääkärin määräämässä karanteenissa tai eristyksessä. Samalla juliste ohjaa soittamaan äänestysalueen vaalilautakunnan puheenjohtajan puhelinnumeroon. Numeroon soittamalla voi ilmoittaa ulkoäänestyksen tarpeesta äänestämään tullessaan, mikäli ei ole ottanut asiasta vielä aiemmin yhteyttä, lakimies Katri Ranta-Eskola kertoo.

Kuntavaalit 2021 (rauma.fi)