Ajankohtaista

Karin kampuksen katu- ja vesihuoltourakka sulkee osan Aittakarinkadusta 12.5. alkaen

Karin kampuksen rakennustyömaa 6.5.2022.

Karin kampuksen alueella tehdään katu- ja vesihuoltotöitä. Aittakarinkatu suljetaan liikenteeltä torstaista 12.5. alkaen välillä Alfredinkatu–Hankkarintie. Jalankulku ja pyöräily sallitaan suljettavan katuosuuden pohjoisreunan kevyen liikenteen väylällä varovaisuutta noudattaen.

– Kadun eteläreunan kevytliikenneväylä on Karin kampuksen rakennustyömaan käytössä. Nämä liikennejärjestelyt ovat Aittakarinkadulla voimassa alkusyksyyn saakka, rakennuttajainsinööri Leena Ruusu-Viitanen kertoo.

Aluksi, noin viikon ajan, tonteille ajo suljetulla katuosuudella sallitaan ainoastaan Eteläkadun suunnasta. Tämä koskee ajoa hotellille ja kirjaston takapihan pysäköintialueelle.

– Hotellille on järjestetty kiertotie tonttien läpi, ja reitti on merkitty opastein. Jatkossa kyseisille tonteille ajo tapahtuu Hankkarintien kiertoliittymän suunnasta, Ruusu-Viitanen sanoo.

Kampusalueen katu- ja vesihuoltourakan yhteydessä saneerataan myös vesihuoltolinjoja ja katurakenteita seuraavilla katuosuuksilla:

  • Aittakarinkatu välillä Hankkarintie–Alfredinkatu
  • Alfredinkatu välillä Aittakarinkatu–Sahankatu
  • Karisuonkadun liittymäosuus Alfredinkadulle
  • Sahankatu välillä Nortamonkatu–Hankkarintie

Myös pelastusreitti maisemoidaan. Urakan yhteydessä rakennetaan myös alueen valaistusta, operaattoriputkituksia, kaapelointeja, kaukolämpöä sekä tehdään uusia pintarakenteita ja istutuksia.

Liikennejärjestelyt muuttuvat työn edetessä, ja niistä tiedotetaan erikseen.

Karin kampuksen katu- ja vesihuoltourakka valmistuu lokakuussa 2023. Urakoitsijana toimii Maarakennus Jalonen Oy.