Ajankohtaista

Karin koulussa todettu koronavirustartunta

Keltainen huutomerkki sinisellä Rauma-tunnustaustalla.

Karin koulun 4B-luokan oppilas on sairastunut lauantaina 14. marraskuuta lieväoireiseen koronavirusinfektioon, josta on saatu diagnoosivahvistus tänään torstaina 19. marraskuuta. Tartuttavuusajan lasketaan alkaneen torstai-iltasta 12. marraskuuta. Tartunta on peräisin perhepiiristä. Kyseinen henkilö on osallistunut kouluopetukseen vielä tällä viikolla.

Altistuneita ovat luokan 18 oppilasta sekä 3 henkilökuntaan kuuluvaa. Heidät asetetaan kymmeneksi päiväksi karanteeniin viimeisestä altistumispäivästä laskien. Karanteeni alkaa tänään illalla ja jatkuu 28. marraskuuta saakka. Koulu järjestää karanteeniin määrätyille oppilaille etäopetuksen huomisesta lukien.

Asiasta on tiedotettu perheitä Wilma-viestillä torstai-iltana 19. marraskuuta. Rauman terveyspalvelujen tartuntatautiviranomaiset pyrkivät olemaan altistuneiden vanhempiin henkilökohtaisesti yhteydessä tämän illan tai huomisen aamun aikana.

Karanteeni ei koske altistuneen perheenjäseniä ja he saavat liikkua normaalisti. Jos kuitenkin karanteeniin määrätty sairastuu, hänet on vietävä testiin ja tällöin perheenjäsenten tulee odottaa kotona testivastausta. Kun karanteeniin määrätty on lapsi, toinen vanhemmista voi olla hänen kanssaan kotona ja tartuntatautipäiväraha korvaa tällöin ansionmenetykset, jos etätyö omalta työpaikalta ei onnistu.

Oireettomia ei ole syytä testata. Testauksen avulla ei voida lyhentää karanteeniaikaa.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4-5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1-10 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.

Koulun muiden oppilaiden ja henkilökunnan osalta koulutyö jatkuu normaalisti. Koulualtistukseen harvoin liittyy tartuntoja lapsiin.