Ajankohtaista

Karjalaiset kesäjuhlat tuo Raumalle tuhansia vierailijoita – liikennejärjestelyissä muutoksia 19.6.

Karjalaiset kesäjuhlat -tunnus.

Karjalan Liitto ja Karjalan Liiton Satakunnan piiri järjestävät 72. Karjalaisten kesäjuhlat Raumalla 17.–19.6. Edellisen kerran Karjalaiset kesäjuhlat pidettiin Raumalla vuonna 1988.

Kyseessä on Karjalan Liiton vuosittainen päätapahtuma, joka kerää yhteen tuhansia karjalaisjuurisia ja karjalaisuudesta kiinnostuneita eri puolilta Suomea. Juhlat koostuvat Rauman ympäristöön ja nähtävyyksiin tutustumisista, karjalaisuuteen liittyvistä esityksistä ja ohjelmanumeroista, urheilukilpailuista sekä hengellisistä tilaisuuksista.

Tapahtuman pääpaikka on Rauman jäähalli, jossa järjestetään muun muassa Karjalainen tori, piirakkakisoja, piirakkakahvila, lasten puuhapaja ja musiikki-iltapäivä. Osa tapahtumista on maksuttomia. Ohjelmaa on myös muun muassa Pyhän Ristin kirkossa ja Lähdepellon urheilukeskuksessa.

– Myös Rauman kaupunki esittäytyy jäähallin tapahtumassa. Kaupungin pisteellä kerrotaan muun muassa Rauman kesästä ja kesätapahtumista sekä esitellään nypläysperinnettä. Nyplääjä on paikalla lauantaina klo 10–16 ja sunnuntaina klo 10–14, viestintäpäällikkö Raija Lehtorinne kertoo.

Juhlakulkue muuttaa liikennejärjestelyjä

Kesäjuhlien juhlakulkue näkyy Rauman kaduilla sunnuntaina 19.6. klo 12–13.30. Satojen lippujen ja kansallispukuisten marssijoiden muodostama kulkue kulkee reittiä Kirkkokatu – Isokirkkokatu – Kuninkaankatu – Nortamonkatu – Rauman jäähalli. Juhlaparaati sulkee Kirkkokadun Tallikedon risteyksestä alkaen sekä Luostarinkadun klo 11–12.45.

Lisätietoa ja juhlien tarkempi aikataulu löytyvät Karjalaisten kesäjuhlien nettisivuilta sekä Facebookista.

Tapahtumassa yhteistyökumppaneina ovat Rauman kaupunki, Rauman Lukko, Rauman seurakunta ja Rauman Karjalaiset ry.