Ajankohtaista

Kaunisjärven hyvinvointikeskuksen peruskorjaus on käynnissä

Kaunisjärven vanhainkodin kiinteistö kuvattuna etupihalta kesällä 2020.

Kaunisjärven vanhainkoti peruskorjataan ja muutetaan ikäihmisten hyvinvointikeskukseksi. Peruskorjausurakka käynnistyi kiinteistössä maanantaina 18.1. purkutöillä.

– Tulevina viikkoina Kaunisjärven kiinteistön sisätiloja puretaan ja salaojat sekä vesi- ja sähköliittymät uusitaan. Purkutyöt jatkuvat pitkälle kevääseen, rakennuttajapäällikkö Kimmo Salminen sanoo.

Vesikatto uusitaan samalla, kun katolle rakennetaan uudet ilmanvaihtokonehuoneet huhti-kesäkuussa. Rakennus suojataan sääsuojalla työn ajaksi. Samaan aikaan kiinteistössä tehdään myös ikkunaremontti.

– Sääsuojauksella pyritään varmistamaan alapuolisten rakenteiden kuivana pysyminen. Näin vältytään rakentamisen aikaisilta turhilta ja aikaa vieviltä rakenteiden kuivattamisilta ja mahdollisilta sisäilman laatuun vaikuttavilta tekijöiltä. Sääsuojan pystyttäminen alkaa maaliskuun puolivälissä, ja se puretaan heinäkuun aikana, Salminen kertoo.

Kevään ja kesän aikana Kaunisjärven hyvinvointikeskuksessa alkavat jälleenrakennustyöt. Peruskorjausurakan on tarkoitus valmistua kokonaisuudessaan huhtikuun lopulla 2022.

Kaunisjärven hyvinvointikeskuksen rakennusurakoitsijana toimii Hartela Oy.