Ajankohtaista

Kaunisjärven hyvinvointikeskuksen peruskorjausurakka etenee sisä- ja ulkotiloissa – sääsuoja puretaan vaiheittain

Kaunisjärven hyvinvointikeskuksen rakennustelineet.

Kaunisjärven hyvinvointikeskuksen peruskorjausurakka etenee tehokkaasti kaikissa kerroksissa. Kuluvan viikon aikana asennetaan rakennuksen B-osan vesikaton pintahuopa, minkä jälkeen sääsuoja puretaan kyseisestä rakennuslohkosta. Sääsuoja poistetaan eri lohkoista vaiheittain vesikattotöiden valmistuessa.

– Sääsuojan purkamisen jälkeen alkavat rakennuksen julkisivun kunnostustyöt eli pesu, elementtisaumojen uusinta ja laattakorjaukset, rakennuttajainsinööri Mitri Vahamäki sanoo.

Kaunisjärven hyvinvointikeskuksen peruskorjausurakan aikataulu tarkentuu, kun vesikattotyöt on saatu päätökseen ja sääsuojaa päästään purkamaan.

Katolle asennetaan lähes 250 aurinkopaneelia

Kaunisjärven hyvinvointikeskuksen vesikatteen valmistumisen jälkeen katolle asennetaan yhteensä 246 aurinkopaneelia. Kaikki aurinkopaneeleista saatava energia ohjataan hyvinvointikeskuksen käyttöön, esimerkiksi ilmastoinnissa ja jäähdytyslaitteissa hyödynnettäväksi.

– Kaunisjärven aurinkopaneelit tullaan sijoittamaan niin, että osa paneeleista on suunnattu etelään ja osa itä-länsi-suuntaan. Ratkaisu on erikoinen, mutta se mahdollistaa aurinkoenergian keräämisen aamusta iltaan asti, Vahamäki kertoo.

Peruskorjaus etenee ylhäältä alas

Rakennuksen 3. ja 4. kerroksessa sijaitsevien lyhytaikaishoidon huoneiden kalusteasennukset ovat alkamassa, ja wc-tilojen laatoitustyöt ovat käynnissä. Lyhytaikaishoidon huoneisiin on asennettu jo älylattiat.

– Kerrosten aulatiloja on suurennettu peruskorjauksen yhteydessä. Aulatilojen rakennus-, maalaus-, ilmanvaihto-, sähkö- ja putkityöt ovat vielä kesken, Vahamäki kertoo.

Pääsisäänkäynnin aulatila on avartunut, kun osa yläpuolisesta välipohjasta purettiin. Aukon palkkien raudoitus tarkastetaan kuluvalla viikolla ja sen jälkeen palkit betonoidaan. Maalaus- ja tasoitetyöt sekä ikkunoiden tiivistykset jatkuvat 2. kerroksessa. Ulkoseinärakenteiden tiiveysvaatimus tarkistetaan merkkiainekokeilla.

Ensimmäisen kerroksen puurakenteinen ulkoseinä uusitaan peruskorjauksen yhteydessä.

– Ulkoseinän uusiminen on hyvässä vauhdissa. Myös uudet viemärilinjat on kaivettu ja uusien viemäreiden asennus on käynnissä, Vahamäki kertoo.

Kellarikerroksessa tehdään vielä purkutöitä ja kaivetaan viemärilinjoja.

Vahamäen mukaan taloteknisiä töitä, kuten ilmanvaihto-, sähkö- ja putkitöitä, tehdään yhä rakennuksen kaikissa kerroksissa. Töiden edetessä katselmoidaan myös malliasennuksia.

– Malliasennusten avulla varmistutaan siitä, että asennusratkaisu on toimiva. Malliasennuksia on tehty esimerkiksi ikkunoille, käytävävalaisimille ja alakatolle.

Lisää paikoitustilaa luvassa

Piha- ja maanrakennustyöt ovat toistaiseksi tauolla. Kaunisjärven hyvinvointikeskus saa uuden pysäköintialueen, jonka myötä parkkipaikkojen määrä tuplaantuu. Jatkossa paikoitustilaa on 68 autolle.

– Uusi pysäköintialue vaatii tukimuurin ja se on tarkoitus rakentaa vielä tänä syksynä.

Kaunisjärven hyvinvointikeskuksen vesikattotyöt. Kaunisjärven hyvinvointikeskuksen ensimmäisiä kalusteita.