Ajankohtaista

Kaunisjärven hyvinvointikeskuksen peruskorjausurakka jatkuu erilaisilla pintatöillä

Kaunisjärven hyvinvointikeskuksessa jatketaan sisätilojen pintatöitä sekä kalusteasennuksia. Rakennuksen 4. kerroksessa tehdään alakattotöitä ja 3. kerroksessa asennetaan lattiapinnoituksia. Myös tasoite-, maalaus- ja saumaustyöt ovat edelleen käynnissä rakennuksen eri lohkoissa.

– Kalusteasennukset jatkuvat 4. kerroksessa ja syyskuun viimeisellä viikolla siirrytään 3. kerrokseen. Myös sprinklerijärjestelmän runkolinjojen asentaminen on käynnissä, rakennuttajapäällikkö Kimmo Salminen sanoo.

Pääsisäänkäynnin aulatilan yläpuolista välipohjaa purettiin, jotta tilasta tulisi avarampi. Aukko on valettu ja muotin purkutyö tehty.

– Tuet poistetaan, kun betoni on saavuttanut 80 prosentin lujuuden, Salminen sanoo.

Hyvinvointikeskuksen ensimmäisessä kerroksessa uusitaan syyskuussa ulkoseiniä ja muurataan väliseiniä. Sähkö-, ilmanvaihto- ja viemärityöt jatkuvat eri puolilla rakennusta.

Sääsuoja on purettu rakennuksen B-osasta. Sääsuoja poistetaan vaiheittain kattotöiden valmistumisen mukaan. Rakennuksen C-lohkossa tehdään vesikaton puutöitä.

Seuraavaksi alkavat rakennuksen B-lohkon julkisivun saumaustyöt ja parvekkeiden teräsrakenteiden uusiminen. Myös ensimmäisen kerroksen ikkunat uusitaan lokakuun alussa.

Julkisivun elementtien ja ikkunoiden saumaustyöt tehdään ennen julkisivun kunnostus- ja pesutöitä.

– Nykyinen elementtisauma sisältää lyijyä. Vaarallista ainetta sisältävän sauman poistamisessa on noudatettava erityistä varovaisuutta, rakennuttajainsinööri Mitri Vahamäki kertoo.

Vesikatto- ja sääsuojaustöiden viivästymisen vuoksi laaditaan vielä peruskorjausurakan lopputöiden tarkennettu aikataulu.

– Kun aikataulu tarkentuu, varmistuu myös urakan mahdollinen uusi valmistumisajankohta. Tällä ei kuitenkaan ole vaikutusta kohteen käyttöönottoon, joka on vuoden 2022 syyskuussa, Vahamäki sanoo.

Piha-alueen pintarakenteet pyritään tekemään kuluvan vuoden aikana.

Kaunisjärven peruskorjausurakka, vastaanottoaula. Kaunisjärven peruskorjausurakka, wc-tila. Kaunisjärven peruskorjausurakka, huone. Kaunisjärven peruskorjausurakka, sisääntuloaulan aukko. Kaunisjärven peruskorjausurakka, käytävä. Kaunisjärven peruskorjausurakka, julkisivua rakennuksen takaa. Kaunisjärven peruskorjausurakka, kattotyöt sääsuojan alla.