Ajankohtaista

Kaunisjärven hyvinvointikeskuksessa tehdään viimeistelytöitä – toiminta uusissa tiloissa alkaa syksyllä

Kaunisjärven hyvinvointikeskuksen peruskorjausurakka valmistuu kesäkuun aikana. Toiminta uusissa tiloissa käynnistyy syksyllä. Kiinteistössä tehdään vielä asennustöitä ja piha-aluetta viimeistellään.

Rakennuksen julkisivu pestiin kevään aikana, ja elementtisaumoja uusitaan parhaillaan.

– Ensimmäisen kerroksen julkisivupellitykset ovat valmiit lukuun ottamatta ikkunapielien pellityksiä. Rakennuksen päädyissä olevista pystysuuntaisista nauhaikkunoista puuttuvat vielä asennuksen viimeistelevät ikkunalistat, rakennuttajainsinööri Mitri Vahamäki kertoo.

Parvekkeiden kattojen ja lattioiden korjaustyöt alkavat kuluvalla viikolla. Taustaseinien puupaneeli on jo uusittu.

– Korjaustyön viimeistelee uusi kaide, joka on vanhaa betonikaidetta huomattavasti kevyempi teräksinen pinnakaide, Vahamäki sanoo.

Kolmannen ja neljännen kerroksen tilat ovat pääosin valmiit. Niissä tehdään vielä taloteknisiä mittauksia ja varmennetarkastuksia, sekä pieniä viimeistelytöitä.

Hyvinvointikeskuksen ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa jatketaan viimeisiä kaluste-, alakatto- ja välioviasennuksia sekä tehdään listoituksia ja taloteknisiä asennuksia. Kellarikerroksessa sijaitsevat sosiaali- ja varastotilat odottavat vielä kalusteita.

Kaunisjärven hyvinvointikeskukseen sijoittuvat ikäihmisten hyvinvointia ja terveyttä edistävät palvelut, palveluohjaus ja arviointi, omaishoidon palvelut, geriatrinen poliklinikka, lääkäri-hoitajavastaanotto, kotihoidon palvelut ja kuntoutuspalvelut. Lisäksi rakennukseen tulee 58 lyhytaikaishoitopaikkaa sekä tiloja muun muassa päivätoimintaa, vapaaehtoistyötä ja tapahtumia varten.