Kaupungin innovaatiokilpailu sai raumalaisilta aktiivisen vastaanoton

Lähikuva purjelaivan plokista, taustalla sinertävä taivas.

Rauman kaupunki sai viime viikolla päättyneeseen innovaatiokilpailuun kaikkiaan 26 aloitetta. Aloitteita tuli monipuolisesti eri osa-alueilta, ja ne liittyivät muun muassa viestintään, matkailuun, merellisyyteen, julkiseen liikenteeseen, kierrätykseen, älykkäisiin kaupunkiratkaisuihin, koulutukseen, kulttuuriin, puistoihin, ulkoiluaktiviteetteihin ja asumiseen.

– Saatujen aloitteiden määrä kertoo kaupunkilaisten osallistumisaktiivisuudesta ja siitä, että kampanjaluonteiselle innovaatiokilpailulle on paikkansa jatkossakin. Kiitämme jo tässä vaiheessa kaikkia innovaatioaloitteen tekijöitä osallistumisesta. Innovaatiokilpailun toinen kierros järjestetään vielä tänä vuonna, kehittämisasiantuntija Johanna Suokanto toteaa.

Innovaatiokilpailun voittaja ratkaistaan elokuussa. Valinnan tekee kaupungin johtoryhmä. Sitä ennen kaikki saadut innovaatioaloitteet arvioidaan ja testautetaan asianomaisilla toimialoilla. Palkinto päätetään palkittavan innovaation perusteella.

Innovaatiokilpailu järjestettiin 13.5.–7.6.2019 välisenä aikana. Kaupunki halusi innostaa kaupunkilaiset ja yritykset mukaan kehittämään innovaatioita, jotka parantavat ja tehostavat kaupungin toimintaa ja edesauttavat Rauman Tarinan tavoitteiden toteutumista. Innovaatiokilpailua kokeiltiin Raumalla nyt ensimmäistä kertaa. Se perustuu kokoomuksen valtuustoryhmän keväällä 2018 tekemään valtuustoaloitteeseen.