Kaupungin palveluasumisen yksikköjen vierailurajoituksilla turvataan asukkaiden terveys

Palvelukeskus Mansikkapaikan sisäpiha.

Rauman kaupungin vanhuspalvelujen ympärivuorokautisen palveluasumisen yksiköissä huolehditaan tarkasti asukkaiden turvallisuudesta koronaepidemian aikana. Omaisten vierailuja on jouduttu rajoittamaan, mutta samalla on pyritty myös löytämään ratkaisuja turvallisten vierailujen järjestämiseksi. Palveluasumisen yksiköissä noudatettavat ohjeet perustuvat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä sosiaali- ja terveysministeriön antamiin ohjeistuksiin.

– Seuraamme muuttuvia ohjeita ja epidemiatilannetta päivittäin. Parhaillaan pohdimme, miten saamme tapaamiset toteutettua turvallisesti, kun ilmat viilenevät ja ulkoilu ei enää ole kaikille asukkaille mahdollista, vanhuspalvelujen palveluasumisen palvelupäällikkö Riina Luukinen sanoo.

Ikäihmiset kuuluvat koronatartuntoja ajatellen korkean riskin riskiryhmään. Heillä on selvästi muita suurempi riski sairastua vakavaan koronavirustautiin.

– Asumispalveluissa on haasteita siinä, miten saamme toteutettua omaisten vierailut ja samalla huolehdittua, ettei korona pääse leviämään yksikköihimme, Luukinen toteaa.

Vierailujen rajoittaminen on aiheuttanut omaisissa ahdistusta. Asukkaat taas saattavat kokea merkittävää elämänlaadun heikkenemistä vallitsevassa tilanteessa.

– Toivomme omaisilta ymmärrystä tässä haastavassa tilanteessa. Meillä on valtava vastuu asukkaiden turvallisuudesta. Tapaamisten rajoittaminen on todella valitettavaa, mutta käytännöt perustuvat viranomaisten ohjeistuksiin. Rajoitukset on asetettu asukkaiden turvallisuuden ja terveyden takaamiseksi, Luukinen sanoo.