Kaupungintalon julkisivu voidaan valaista jatkossa teemaväreillä

kaupungintalon torni kesä 2019

Rauman kaupungintalon vanhempaan osaan asennettiin toukokuussa julkisivuvalaistus ja uudemman osan valaistusta parannettiin. Rakennuksen niin kutsuttu arkivalaistus on päällä päivittäin. Vanhan kaupungintalon julkisivu voidaan jatkossa valaista myös erilaisilla tehosteväreillä esimerkiksi teema- tai juhlapäivinä.

– Kaupungintalon arkivalaistus eli valkoinen valaistus toimii jatkossa aikaohjelman ohjaamana automaattisesti. Valaisimet kytkeytyvät päälle 30 minuuttia auringonlaskun jälkeen ja sammuvat 30 minuuttia ennen auringonnousua. Lisäksi yöaikana valaistusta lasketaan puolelle teholle, sähköyksikön päällikkö Konsta Pohjola kertoo.

Julkisivuvalaistusta ohjataan paikallisella kello-ohjauksella sekä valaistuksen hallintajärjestelmän avulla. Järjestelmään voi liittää useita valaistavia kiinteistöjä, joten useamman kohteen teemavalaistusten hallinta ja kytkeminen onnistuvat kätevästi.

Kaupungintalon torni on aiemmin valaistu teemapäivien kunniaksi, mutta varsinaista julkisivuvalaistusta rakennuksessa ei ole ollut.

– Rauman kaupunki valmistelee mahdollisuutta valaista maamerkkien julkisivuja teemaväreillä. Sopivia kohteita ja valaistuksella huomioitavia teemapäiviä kartoitetaan parhaillaan, viestintäpäällikkö Raija Lehtorinne sanoo.

Valaistuksen ja sähkösuunnittelun toteutti SP-Suunnittelu Oy. Valaisimista ja ohjausjärjestelmälaitteista vastasi Oy Nylund Group Ab. Sähköasennukset suoritti Caverion Industria Oy.

Rauman vanhan kaupungintalon julkisivun valaistus illalla.