Kaupunki etsii uusia innovaatioita ja luovia ratkaisuja

purjelaivan_ploki

Rauman kaupunki haluaa innostaa kaupunkilaiset ja yritykset mukaan kehittelemään innovaatioita, jotka parantavat ja tehostavat kaupungin toimintaa ja edesauttavat Rauman Tarinan tavoitteiden toteutumista. Erityisesti toivotaan uusia, luovia ratkaisuja, joista on hyötyä kaupunkilaisille, kaupungille ja ympäristölle. Innovaatio voi koskea mitä tahansa kaupungin toimintaa. Se voi olla uusi digitaalinen ratkaisu tai uudenlainen tapa tehdä asioita. Se voi myös olla arkinen oivallus tai keino oikaista liian monimutkaista prosessia.

Innovaatioaloitteen voi tehdä 16.5.–7.6.2019 välisenä aikana kaupungin verkkosivuilta löytyvällä sähköisellä lomakkeella. Verkkosivuilta löydät myös taustatietoa, muun muassa kaupungin toiminnan esittelyä ja kaupunkistrategian eli Rauman Tarinan esittelyn.

Innovaatioaloitteeksi kelpaavat ideat, oivallukset ja uudistukset. Jos haluat antaa pelkästään palautetta, tee se mieluummin verkkosivuilla olevan sähköisen palautepalvelun kautta. Viralliset kuntalaisaloitteet kannattaa tehdä kuntalaisaloite.fi-palvelun kautta. Kaupungin henkilöstö ei voi osallistua innovaatiokilpailuun omaan työhönsä liittyvissä asioissa, vaan siihen on kaupungilla oma sisäinen aloitekanava.

Saadut innovaatioaloitteet arvioidaan ja testautetaan asianomaisilla toimialoilla. Sen jälkeen ne käsitellään kaupungin johtoryhmässä. Paras innovaatioaloite palkitaan. Palkinto päätetään palkittavan innovaation perusteella. Kaupunki tiedottaa palkituista innovaatioista ja kertoo myös niiden toteuttamisesta omilla nettisivuillaan ja mediatiedotteilla.

Innovaatioaloitetta kokeillaan Raumalla nyt ensimmäistä kertaa. Se perustuu kokoomuksen valtuustoryhmän keväällä 2018 tekemään valtuustoaloitteeseen. Mikäli kokeilusta saadaan hyviä ja toteuttamiskelpoisia innovaatioaloitteita, käytäntöä on tarkoitus jatkaa kampanjaluonteisesti pari kertaa vuodessa.

www.rauma.fi/innovaatiokilpailu