Rauman kaupunki julkaisee Vanha Rauma maailmanperintökohteena 30 vuotta -juhlavuoden kunniaksi julisteen, jonka on suunnitellut suomalaisen grafiikan tunnettu ja arvostettu tekijä Erik Bruun.

Julisteessa on kuvattuna leikkisästi Vanha Raatihuone, Rauman Pyhän Ristin kirkko ja Vanhan Rauman kirjavia puutaloja. Lisäksi samalla kuvituksella on toteutettu postikortti.

– Erik Bruun on muokannut julisteen vuonna 2002 julkaistusta Suomen maailmanperintökohteita kuvaavan postimerkkisarjan piirroksesta. Rauman kaupungilla on mahdollisuus hyödyntää kuvaa myösmuissa tuotteissa, vs. maailmanperintökoordinaattori Mervi Tammi kertoo.

Keväällä 95 vuotta täyttänyt Erik Bruun on suunnitellut yli 500 julistetta, kymmeniä postimerkkejä, kirjanomistajamerkkejä, seteleitä, yritys- ja yhdistysmerkkejä sekä lukuisten julkaisujen ulkoasun. Tunnetuimpia esimerkkejä Bruunin tuotannosta ovat Jaffa-mainos, luonnonsuojeluliiton Saimaan norppa ja viimeiset setelimarkat.

Toisessa juhlavuottaan viettävässä maailmanperintökohteessa, Suomenlinnassa, asuva taiteilija Bruun onnittelee Vanhaa Raumaa juhlavuodesta ja kertoo julisteen työstämisen olleen hänelle kunniatehtävä.

Julisteita ja postikortteja voi ostaa maanantaista 21.6. alkaen korjausrakentamiskeskus Tammelasta, palvelupiste Pyyrmanista ja Raatihuoneen museokauppa Kistupuadista. Julisteen hinta on 16 euroa ja postikortin hinta 2 euroa.